AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nın en güçlü adaylarından Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi, 2023 hedefinin sıradan bir hedef olmadığını, bu hedef doğrultusunda en önemli gücün Türk Milleti olduğunu söyledi.
Çebi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye; Mazlum milletler adına direnen, ayakta duran, emperyalist ve sömürgeci ülkelere karşı dik duran tek ülkedir.
Türkiye’nin oyun dışında kalması Dünya Müslümanları adına, Türk dünyası adına, Afrika adına, coğrafyada yaşananlar adına büyük bir felakettir. 2023 hedefi sıradan bir hedef değildir. Bu hedef doğrultusunda en önemli güç milletimizdir. Feraseti ve kararlılığı ile birçok destan yazan aziz milletimiz 2023 yolunda artık yeni bir destan yazmaya hazırlanıyor.

Emperyalist ve sömürgeci ülkelerin hedeflerini, yağma planlarını, yüzyıllık siyasi kimlik ve coğrafyayı bölme ve parçalama planlarını engelleyebilecek tek güç Türkiye’dir. Türkiye bu emperyalist ülkelerin tam aksine, ülkelerin toprak bütünlüğünden yana olmuş her milletin kendi ülkesi ile birlikte yaşama mücadelesi vermesini savunmuştur. Ancak Türkiye bu davranışıyla AB ve ABD’yi şaşırtmakta ve çaresiz bırakmaktadır. Yeni dünyaya şekil verecek bütün şer güçlerin karşısında durabilecek bir lider ülke, işte yeni dünya düzeninde eksen ülkesi Türkiye’dir.

Yer altı kaynakları, milli ve bağımsız savunma sanayi enerji yatırımları ile Dünya Türkiye’nin etrafında şekillenecektir. Bu şekillenmeye en büyük desteği ve gücü Trabzon verecektir. Yetiştirdiği kadrolar ile insan gücü ile Trabzon, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 2023 hedefi doğrultusunda her zaman olduğu gibi güçlü bir destek vermeye devam edecektir."