61TrabzonHaber-

Trabzon, günün her saatinde özgürce gezilebilmesi; kadınların, çocukların, yaşlıların dilediklere yere diledikleri vakitte gidebilmesiyle bir dönem Türkiye'nin en güvenilir şehirleri arasında yer alıyordu. Şehir, son zamanlarda adeta madde bağımlıları ve göçmenlerin istilası altında kaldı. Şehrin göbeğinde uyuşturucu tüketen bağımlılar, sokak ortasında vatandaşlara saldırmaya da başladı.

Okulların önünde konuşlanan madde bağımlılarına; Trabzon Emniyeti'nin gücü yetersiz kaldı.

Polis ve güvenlik açıklarını fırsat bilen madde bağımlısı bir şahıs, 31 Aralık Cuma günü saat 16.30 sularında; Trabzon'un Ortahiar ilçesine bağlı Yenicuma Mahallesi Serçe Sokak'ta; yolda yürümekte olan Ahmet Sinan Yurdadoğan isimli 50 yaşlarındaki vatandaşa saldırdı. Madde bağımlısı zanlı, Ahmet Sinan Yurdadoğan'ı amiyane tabirle öldüresiye dövdü. Yaralı şahsın feryatları üzerine polisi arayan vatandaşlar madde bağımlısına da tepki gösterdi. 



Olay yerinden uzaklaştıktan sonra yakalanarak Trabzon Çarşı Polis Merkezi'ne getirilen madde bağımlısı şahıs ifadesi alınmak üzere adliyeye sevk edildi.

Bu tür olayların özellikle son dönemlerde sıkça yaşandığı Trabzon'da polis tarafından gözaltına alınan bu şahısların adliyeye getirilip ifadesinin alınarak serbest bırakılması da sorunun körükleyicisi olarak görülüyor.