Avrasya Üniversitesi, TTSO, ABİGEM ve East Midlands School of Business and Management (ESBM) arasında önemli bir protokole imza atıldı. Protokol kapsamında Avrasya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi paydaşlarıyla uluslararası öğrenciler için Türkiye’de İngilizce Eğitim Projesini gerçekleştirecek. 

Projenin tanıtım etkinliği Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesinde gerçekleşti. Etkinliğe Avrasya Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yavuz Özoran, Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri, TTSO ve Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, East Midlands School of Business and Management (ESBM) Direktörü Tamu Gill, ESBM  Akademik Direktörü Andrew Flint, , TTSO Genel Sekreteri Ali Rıza Kul ve davetliler katıldı.

100 LİBYALI ÖĞRENCİ AVRASYA’YA GELİYOR

Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran programda proje ile ilgili sunum yaptı. Özoran, proje kapsamında ilk olarak 100 Libyalı öğrenciye üniversitemizde dokuz ay boyunca eğitim vereceğiz. Bu eğitimin sonunda verilecek sertifika ile İngiltere’de üniversitelere sınav şartı olmadan girecekler dedi. Özoran, sunumunda şu cümlelere yer verdi. “ Trabzon’umuzun bir eğitim merkezi olmasının ötesinde Kuzey Afrika, Arabistan Yarımadası ve Kafkas ülkelerine bağlantılı Orta Asya ülkeleri arasında dünyaca saygın    eğitim merkezi olma yolunda gelişmesini sürdürmesi açısından önemli bir aşama kaydedilmiştir. Bu bağlamda Avrasya Üniversitemizin uluslararasılaşma amacına da katkı sağlanacaktır. İngiltere’de yükseköğretim yapmak isteyen uluslararası öğrencilerin hazırlık aşamasında; İngilizce eğitimi, İngilizce verilecek olan Fizik, Kimya, Biyoloji gibi temel derslerin İngiliz eğitim standartlarında verilmesi , ölçme ve değerlendirme yöntemleriyle sınanması ve başarılı olanların hazırlık bazında öğrenci seçimine göre anlaşmalı hem İngiltere’de hem de uluslararası üniversitelerde doğrudan eğitime başlamaları amaçlanmaktadır. İngilizce eğitimi ESBM’nin öğretim elemanları, bilim eğitimi ise Avrasya Üniversitesinin alanında yetkin uzman kadrosuyla sağlanacaktır. ESBM ve Avrasya Üniversitesi ilişkileri ve program desteği Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşu olan ABİGEM tarafından gerçekleştirilecektir.



HACISALİHOĞLU; AVRASYA ÜNİVERSİTESİ İLE ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

TTSO ve ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise bugüne kadar ABİGEM’le bölgenin ihtiyacı olan 500’ün üzerinde projeye 600 milyon TL’ye yakın bir yatırım yaptık. Bugün kamuoyu ile paylaştığımız proje ise dil konusundadır. Uluslararası öğrenciler proje kapsamında Avrasya Üniversitemizde eğitimlerini alacaklar ve aldıkları sertifika ile İngiltere’de üniversitelere sınavsız girecekler. Bu önemli projenin en önemli ortağı Avrasya Üniversitemize ve özellikle Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız beye yapılan bu önemli projelerde her zaman  aktif rol oynadığı ve üniversitenin kapılarını sonuna kadar  açtığı için teşekkür ediyorum. Üniversitemizle bundan sonrada önemli çalışmalara birlikte imza atacağız.

Konuşmaların ardından Avrasya Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, Trabzon ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Suat Hacısalihoğlu ve East Midlands School of Business and Management (ESBM) direktörü Tamu Gill protokole imza attılar.
Törenin sonunda misafirlere günün anısına plaket takdim edildi ve Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi gezdirildi.