Geçtiğimiz perşembe günü, sahasında UEFA Avrupa Konferans Liginde konuk ettiği Roma’ya karşı mükemmel bir oyun ortaya koyan, ama şanssız bir şekilde yenilen 2 gol sonrası 2-1 mağlup olan Trabzonspor, hem lig maçını kazanmak, hem de Roma’da oynayacağı rövanş maçına moral olması amacıyla, mutlak galibiyet parolası ile evinde konuk ettiği Sivasspor karşısında, daha maçın 15. dakikasında, penaltıdan Bakasetas’ın attığı gol ile 1-0 öne geçince, maçı istediği gibi kontrol edip oyun üstünlüğünü eline aldı ve maçın ilk yarısı 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci yarısına da aynı kadro ile başlayan Trabzonspor, 47. dakikada Nwakaeme’nin jeneriklik golüyle 2-0 öne geçmesine rağmen, Sivasspor bu dakikadan sonra da oyunu kendi sahasında kabul etmeye devam etti, zira Trabzonspor’un hücum ayakları, skoru arttırmak adına Sivasspor’a büyük bir tehdit oluşturmakta idi. Maçın en kritik pozisyonu ise, maçın 70. dakikasında yaşandı. Bu dakikada, ceza sahasının sağ yan çizgisinde ve sırtı kaleye dönük Sivasspor’lu oyuncuya, Edgar gereksiz bir hamle yapınca, Trabzonspor aleyhine verilen penaltı atışını Uğurcan mükemmel çıkardı. Uğurcan’dan dönen topa, Sivasspor’lu futbolcunun  bir defa daha vurmasına rağmen, Uğurcan onu da çıkardı ama İsmail önüne gelen topu uzaklaştıramayınca, Isaac topu filelere göndererek  skoru 2-1 yapan golü attı. Farkın 1’e inmesinden sonra moral bulan ve beraberlik için cesaretlenen Sivasspor, maçın hakemi Abdülkadir Bitigen’in  takdir haklarını hep kendilerinden yana kullanmasından da güç bularak, oyunu sertleştirip gol aramalarına rağmen, ikinci yarının son bölümünde oyuna giren Siopis’in dinanizm kattığı Trabzonspor, Sivasspor’a geçit vermeyince, maç 2-1 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Geçen hafta, oyuna konsantre olamadığı ve transfer söylentileriyle kafasının karışık olması nedeniyle eleştirdiğimiz Uğurcan, bugün oyunun başında, mükemmel çıkardığı gollük pozisyon sonrası, penaltı pozisyonunda da iki kez mutlak gole geçit vermeyerek, ayrıca maç boyunca oyuna konsantresinin tam olması nedeniyle, bizden alkışı hak etti. Dileğimiz, Uğurcan’ı hep böyle görmemiz.

İddia edildiği gibi, maça giremeyen taraftarlara, emniyet güçlerinin küfrü ve ardından müdahale varsa, bu kabul edilemez. Polis arabalarını devirip yakan taraftarların yanında, her zaman, devletine, polisine ve askerine saygı duyup sahiplenen bir camianın, bugün bu yapılanları hak etmediğini düşünüyorum. Trabzon, görev yaptığı süre boyunca, tüm Trabzonluların sevgisini ve saygısını kazanan ve taraftar gruplarına gösterdiği sıcak yaklaşım ile hiç bir olaya fırsat vermeyen Trabzon Eski Emniyet Müdürü Sayın Metin Alper’i sanırım şimdiden aramaya başladı...

Geçen sezonlarda da Trabzonspor maçlarında hep eleştirdiğimiz Abdülkadir Bitigen, bugün de, Trabzonspor lehine verdiği penaltı sonrası, Sivasspor’lu teknik adamların baskısından dağılmış olacak ki, ikinci yarı, tüm takdir haklarını Sivasspor’dan yana kullandı. Bir hakem, baskı altında kalıp yanlış kararlar veriyorsa, o hakem, hakem  değil, eyyamcıdır. Bu eyyamcıları biz iyi biliriz. Bunların en iyilerinden birisi de, dün Fenerbahçe maçında milyonların gördüğü  penaltıyı görmemezlikten gelen arkadaştır. Bu eyyamcı grup, bu sezon operasyona sanırım çok erken başladılar. Yönetimin dikkatine!