Tansel Kolcu yazdı.

Hafta arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında, deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaşan Trabzonspor, hiçbir varlık gösteremediği maçın normal süresinin uzatma dakikalarında Vitor’un attığı kafa golü ile maçı uzatmalara taşıyıp uzatmada da bulduğu 3 gol ile rakibini 4-1 yenip çeyrek finale çıkmayı başarırken, oynadığı oyun ile taraftarlarına gelecek maçlar için yine umut vermemişti. Bu maçta oyuna ikinci yarı dahil olan ve uzatma dakikalarında attığı 2 gol ile eski günlerine dönüş sinyali veren Yusuf, bugün de oynadığı mükemmel futbol ile galibiyetin mimarları arasındaydı.

Süper Lig’in 2. yarısının ilk maçında,  sahasında İstanbulspor’u ağırlayan Trabzonspor, 33. dakikada Yusuf’un muhteşem golü ile öne geçerken, ilk yarı soyunma odasına da aynı skorla girdi. Maçın ikinci yarısına önde olmanın avantajı ve rahatlığı ile giren Trabzonspor, 48. dakikada Bartra, 51. dakikada Bakasetas ve 64. dakika da Trezeguet’in golleri ile maçı 4-0 kazanarak puanını 35 yaparken, lig sıralamasında da bir sıra yükselerek 5. sıraya yükselmiş oldu.

Maçın ilk yarısında Trabzonspor’un, %77 gibi yüksek bir topla oynama yüzdesine sahip olmasına rağmen, Yusuf’un golüne kadar pozisyon bulunamaması bize, Karagümrük ve Alanyaspor maçlarını hatırlatmadı değil! Bu takımlar kadar kadro kalitesine sahip olmayan ve organize olmakta güçlük çeken İstanbulspor, yedikleri 2. gol sonrası tamamen oyundan kopunca, Trabzonspor kanatları kullanıp oyunu forse ederek, farkı arttırma şansını elde etmiş oldu. Trabzonspor’un bundan sonraki maçlarında da mutlaka kanatları kullanıp kenar ortaları ile hücum zenginliğini çeşitlendirmesi şarttır. 

Dün akşam oynanan maçta, Galatasaray’ın  Antalyaspor ceza sahasına, 70. dakikaya kadar 33 ortası vardı. Biz bu sezon, yana ve geriye pas yapmaktan kenar ortalarını unutttuk sanırım! Biz bu istatistiğe pas yapmaktan fırsat bulabilirsek herhalde 4-5 maçta ancak ulaşabiliriz!

4-0 kazanılan bir maçtan sonra oyunun eleştirilmesi belki garip gelebilir ama bu sezon alınan istikrarsız sonuçların çokluğu bizim uyarı görevini yapmamızı zorunlu kılmakta…

Trabzonspor’lu futbolcuları bu galibiyet için tebrik ederken, oyunu çirkinleştirmeyen, kısıtlı olanakları olmasına rağmen lige renk katan ve kümede kalma savaşı veren İstanbulspor yönetimini, Fatih Tekke’yi ve futbolcularını kutluyor, bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.