Süper Lig’in 5. haftasında, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan Trabzonspor, ilk yarıda, geçen yıl çokça gördüğümüz ve görmekten memnuniyet duymadığımız, temposuz ve devamlı yan paslarla dolu bir oyun seyrettirdi bizlere.

Maçın ilk yarısından aklımızda kalan, sadece, Bakasetas’ın ve Nwakaeme’nin birer şutu ile Donk’un Cornelius’a, Kasımpaşa ceza sahasında yaptığı ve tabii ki, Mete Kalkavan ve Var hakeminin es geçtiği bir pozisyondu. Golsüz sona eren maçın ilk yarısının ardından, Berat’ın yerine oyuna giren Abdulkadir Parmak’ın, oyuna başlar başlamaz sakatlanması ve oyundan çıkması ise büyük şanssızlıktı. Abdullah Avcı, bu sakatlık sonrası, Yusuf’u Abdulkadir Parmak’ın yerine oyuna alıp, Berat’ın ilk yarıda oynadığı pozisyona Hamsik’i kaydırınca, Abdülkadir Ömür ve Bakasetas, ön alanda daha etkili oynamaya başladılar ve bu hareketlenmenin ardından, golün gelmesi de zaten çok gecikmedi. 53. dakikada Bakasetas’ın ceza sahası dışından attığı mükemmel gol ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, oyun ve skor üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettirince, önemli bir deplasmandan daha kazanarak ve maç fazlası ile liderliği de devralarak dönmüş oldu.

Bugün ilk yarıda oynanan temposuz oyunu, umarım bundan sonra hiç bir maçta görmeyiz. Zira bu bize, geçen sene oynanan sıkıcı oyunu hatırlatıyor. Bu kadroya böyle bir oyun, kesinlikle yakışmıyor. Abdullah Hoca’nın dikkatine!

Geçen hafta, ilk yarının sonlarına doğru, oyundan alınırken protesto edilen ve morali bir hayli bozulan Abdülkadir Ömür, bugün oyunda kaldığı sürece, oynadığı mükemmel oyunla, kendisini protesto edenlere gereken cevabı vermiş oldu. Üst üste iki önemli sakatlık geçiren ve eski formuna kavuşmak için bütün gücüyle çabalayan genç bir futbolcunun üzerine bu kadar baskı kurulması, kabul edilemez. Tabii ki her futbolcu kötü oynadığında eleştirilebilir, ancak, eleştirinin dozunu arttırıp, bunu hakarete çevirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Şenol Güneş’in, Milli Takım Teknik Direktörlüğünden ayrılması öncesi ve sonrasında, kendisine yapılan eleştiriler nedeniyle, Şenol Güneş’i savunmak amaçlı bildiri yayınlayan Trabzonspor’lu Profesyonel Futbolcular Derneği, yayınladığı bildirisinde, “Şenol Güneş, Beşiktaş Teknik Direktörlüğünün ilk sezonunda, kariyerinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğunu yaşamıştır.” diye bir ifade kullanılmıştır.  Umarım bu sehven yapılmış bir açıklamadır. Zira, 2010-2011 sezonunu yok sayan bir ifadenin, adının başında Trabzonspor’u kullanan bir dernek tarafından dile getirilmesi, kabul edilemez. Temennim, her platformda, 10 yıldır kendisine yapılan adaletsizlikler ile  mücadele eden Trabzonspor camiasına, efsane futbolcular olarak önderlik etmesi gerekenlerin, bırakın önderlik etmeyi, bu tür açıklamalarla, camianın adalet arayışlarına köstek olduklarının farkına varmaları ve bundan sonraki açıklamalarında, bu hassas konu hakkında daha dikkatli olmalarıdır.