Türkiye'de koronavirüs aşıları yapılmaya başlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk aşılama tarihini açıkladı.

Çin'den Türkiye'ye gelen Sinovac adlı koronavirüs aşısı 14 günlük test sürecini henüz tamamlamadı. Ayrıca Korona virüs aşıları Türkiye’ye gelmesiyle aşı uygulama merkezleri olan hastanelerde hazırlıklar tamamlandı. İstanbul'da özel hastanelerde hazırlanan aşı odalarında tüm hazırlıklar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"Salgınla mücadelede önemli bir husus da aşı çalışmalarıdır. Türkiye dünyadaki aşı geliştirme ve üretim faaliyetlerini yakınen takip etmektedir. Halihazırda Çin menşeili aşıyı ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi.

Alman menşeili aşı ile ilgili anlaşmamızı yaptık, görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı vermiş değiliz. Rus menşeili aşıları takip etmeye devam ediyoruz. Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir. Sayın Bakan herhalde bu hafta sonuna kadar buna başlayacağız değil mi? Perşembe veya Cuma olur diyor.

Perşembe veya Cuma inşallah bu kampanyamız başlamış olacak. En önemlisi kendi aşımızı geliştirme çabalarıdır. İnşallah hep birlikte bu musibetin de üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasiteyle yürümeye devam edeceğiz."