Trabzonspor, 1974-1975 sezonundan itibaren yer aldığı ligde, şampiyonluğa oynadığı her sezon, mutlaka engellemelerle karşılaşmış, bu sezonların yedisinde, yapılan hakem hatalarına rağmen şampiyonluğa ulaşmış, diğerlerinde  ise artık sistematik bir hale gelen hakem faciaları nedeniyle, şampiyonlukları gasp edilmiştir. Dönem dönem, bu sistematik saldırıda kullanılan piyonlar değişmiş ama arka plandaki sırtlanlar hep aynı kalmıştır. Trabzonspor'un, hakemlerin müdahalesiyle kazandığı bir tane bile şampiyonluğu yoktur ama hakem kararlarıyla gasp edilen, bir çok şampiyonluğunun varlığı, inkar edilemez bir gerçektir. En son 2010-2011 sezonunda gasp edilen şampiyonluğu ise, Türkiye ve Avrupa'daki spor yargılarınca tescillenmiş ve adaletin gerçekleşeceği günü beklemektedir.

           Trabzonspor'un, geçen sezondan bu yana yakaladığı başarı ivmesi ile beraber, bu sene, şampiyonluğun en büyük favorisi haline gelmesi, sırtlanları, yeni önlemler almak zorunda bırakmıştır. Alınan bu önlemlerle, son yıllarda kullanıldıkları artık aşikar olan piyonlar, acilen sahaya sürülmüştür. Trabzonspor, bu sezon çıktığı 26 maçta; 15 Galibiyet, 8 Beraberlik ve 3 Mağlubiyet almıştır. Puan kaybettiği 11 maçın 8 tanesi, çok enteresandır ki, sadece 3 hakemin Orta Hakem veya Var olarak görev yaptıkları maçlardır. Bu 3 hakem; Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Mete Kalkavan'dır. Trabzonspor, bu sezon, bu 3 hakemin yönetmediği 18 maçta, sadece 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile 7 puan kaybederken, bu 3 hakemin, Orta veya Var hakemi olarak yönettiği 8 maçta; 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile, 18 puan kaybetmiştir. Bu 3 hakemin daha önce yönettikleri son 6 Trabzonspor müsabakalarına baktığımızda da, ilginç istatistikler ortaya çıkmaktadır. Halis Özkahya'nın Orta Hakem olarak yönettiği son 6 Trabzonspor maçında, maalesef, Trabzonspor'un hiç galibiyeti yoktur. Bu maçlarda Trabzonspor, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet almıştır. Mete Kalkavan'ın, Orta Hakem olarak  yönettiği son 6 Trabzonspor maçında, Trabzonspor'un, 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyeti vardır. Fırat Aydınus'un Orta Hakem olarak yönettiği son 6 maçta ise, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyeti vardır. Bu 3 hakemin Var Hakemi olarak görev yaptıkları maçlarda ise, tahmin edeceğiniz gibi bir çok kritik pozisyonlarda, orta hakemleri uyarmayarak, Trabzonspor'un puan kaybına uğramasına neden oldukları da, ayrıca  bir gerçektir.

       Şimdi size soruyorum; “Bu istatistiklere sahip hakemlerin hepsi veya birkaçı, bu istatistiklerle, İstanbul kulüplerinin maçlarına defalarca verilebilir mi? “ Tabii ki verilemez. Fırat Aydınus, 02.11.2018 tarihinden bu yana, Halis Özkahya ise, 28.11.2018 tarihinden bu yana, Orta Hakem olarak süper ligde Galatasaray'ın maçlarına verilmiyorlar. Demek ki, Galatasaray yönetimi ağırlığını koyup, bu hakemlerin maçlarına gönderilmesini engelleyebiliyor. Daha önceki yıllarda, Trabzonspor'u bir çok maçta katleden bu 3 hakem, Trabzonspor yönetimince, Galatasaray yönetiminin yaptığı gibi maçlarına verilmesini engelleyebilseydi, Trabzonspor, bu sezon belki de şampiyonluğunu çoktan ilan etmişti. Trabzonspor yönetiminin bu süreçte yapması gereken tek şey, ağırlığını ortaya koyup, kalan son maçlarda, bu hakemlerin maçlarına verilmesini engellemektir. Trabzonspor, tabii ki, diğer hakemlerle de puan kaybedebilir, hakemler yine hata yapabilir ama bu 3 hakemin Trabzonspor istatistikleri ve Trabzonspor'un bu maçlarda kaybettiği puanlara etkileri artık göstermektedir ki, bunlar hata değil, sistematik bir şekilde Trabzonspor'a yapılan alçak saldırıların, tetikçiler vasıtasıyla infaz edilmesidir...