Süper Lig’in 21. haftasında, deplasmanda Sivasspor ile karşılaşan Trabzonspor, eksik oyuncuları, kötü hava koşulları ve Kalkavan engeli nedeniyle 1-1 biten maçın neticesinde, şampiyonluk yolunda çok önemli bir 2 puan kaybetmiş oldu.

Nwakaeme gibi önemli bir silahından yoksun olarak maça çıkan Trabzonspor,

topa daha çok hakim olduğu oyunun ilk bölümünde, şanssız bir pozisyon sonucu 20. dakikada, Leke James’in ayağından yediği gol ile 1-0 geriye düşmesine rağmen,  24. dakikada, Vitor’un mükemmel ara pasında topla buluşan Abdülkadir Ömür’ün attığı gol ile beraberliği yakaladı ve  ilk yarı da 1-1 sona erdi. Maçın ikinci yarısına, Abdülkadir Ömür’ün yerine, yeni transfer Yusuf Erdoğan ile başlayan ve galibiyeti amaçlayan Abdullah Avcı’nın karşısına, bu yarıda maalesef kötü hava koşulları ve Hakem Mete Kalkavan çıkınca, önemli bir deplasman maçında,  1 puana razı olmak zorunda kaldı. Trabzonspor, oyun süresince topa daha çok hakim olup ve istatistiklerde de üstün olmasına rağmen, istediği pozisyonları bulmakta çok zorluk çekerken, maçın  2. yarısında  Yusuf ile yakaladığı önemli ve tek pozisyonda ise, Sivasspor defans oyuncusunun topu çizgiden çıkartması ile galibiyeti kaçırmış oldu. Trabzonspor’u oynatmamak üzerine kurulu mücadele gücü yüksek bir oyun ile 1 puanı amaçlayan ve bu amacına ulaşan Sivasspor’a, bu başarısındaki en büyük katkının, alışık olduğu hava koşullarının yanında, Mete Kalkavan’ın gösterdiği art niyetli yönetimin de olduğunu mutlaka belirtmeliyiz.

Başakşehir’in şampiyon yapıldığı sezon, Trabzonspor’u doğramakla görevli hakem heyeti elemanlarından Mete Kalkavan, bugün de görevini layıkıyla yaptı diyebiliriz. Pedro Henruqie’nin yaptığı 4 sarı, 1 kırmızı kartlık hareketlerden sadece birine, mecburen sarı kart gösteren, ikili mücadelelerde takdir hakkını hep Sivasspor lehine kullanan ve maçın son bölümünde de ligin en beyefendi hocalarından Abdullah Avcı’yı kırmızı kart ile oyun dışına gönderen Mete Kalkavan, sanırım verilen görevi yine layıkıyla yerine getirmiş oldu.  Artık hafta arası oynanacak maçlarda yeni görev alarak ödüllendirilebilir!

Nasıl bir tesadüf ise, Trabzonspor’un Sivas deplasmanları hep böyle kış aylarına denk geliyor… İlginç!

Sivasspor stadının zemininin, alttan  sıtmalı olduğu ve 15 derece ısı verilebildiği bilgisi var ama bugün maçın ikinci yarısı, kar ile kaplı bir zeminde oynandı. Acaba doğalgaz borcu ödenmediği için mi bugün bu sistem kullanılmadı? Bu sistem kullanılsa, maçın sonucu acaba böyle mi biterdi veya kar ile kaplı olmayan zeminde, kim daha avantajlı olurdu? Bu hava koşullarına alışkın Sivasspor mu? Yoksa kaliteli ayaklara sahip ve pas yüzdesi yüksek olan Trabzonspor mu?