Tansel Kolcu yazdı...

Şampiyonlar Ligi play-off müsabakalarında elenip, Şampiyonlar Ligi hayalleri sona eren, ardından sahasında yaşanan Galatasaray beraberliği ve  sonrasında, geçen sezon  attığı gollerle şampiyonluğa büyük katkısı olan Cornelius’un kaybıyla büyük moral bozukluğu yaşayan Trabzonspor taraftarları, Kasımpaşa maçı öncesi takıma yapılan takviyeler ve sonrasında bu akşam deplasmanda alınan Ümraniyespor galibiyeti ile yaşadığı karamsarlıktan kurtulup, yeniden şampiyonluk şarkıları söylemeye başladılar diyebiliriz.

Maça istekli başlayan ama bir türlü organize olamayan Trabzonspor, Bakasetas ve Trezeguet’in birer şutu haricinde pozisyon bulamayınca, ilk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı. İlk yarının son dakikalarında şanssız bir sakatlık yaşayıp oyundan çıkmak zorunda kalan Dorukhan’a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

İkinci yarıya, Dorukhan’ın yerine Larsen’i, günün etkisiz isimlerinden Djaniny’nin yerine de Umut’u alarak başlayan Abdullah Hoca, yaptığı bu değişikliklerle amaçladığı daha çabuk hücum etme düşüncesini, 60. dakikada sonuca ulaştırmış oldu. Bu dakikada, Bakasetas’ın ceza sahası dışından attığı şutta, kaleci Serkan’dan dönen topu Trezeguet ağlara gönderince, Trabzonspor, karşılaşmada 1-0 öne geçti ve maç da bu sonuçla sona erdi. Gol pozisyonunda sakatlanan ve oyundan çıkmak zorunda kalan kaleci Serkan’a da geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Umarım, Dorukhan ve Serkan en kısa zamanda sahalara dönerler.

Maçın son bölümlerinde oyuna giren Hamsik ise oynadığı oyunla tüm taraftarlara adeta "inşallah bir daha sakatlık yaşamaz.” dedirtti. Maçın genelinde mükemmel bir oyun ortaya koyan Gbamin ile Hamsik’in, oyunun son bölümlerindeki uyumu, gelecek adına büyük ışık verdi diyebiliriz. Bu ikilinin önünde oynayacak Yusuf Yazıcı ve forvette Gomez’i seyretmeyi şimdiden sabırsızlıkla beklediğimi söylemeliyim.

Yapay Zeka maalesef bu hafta da bizi yine yanıltmadı. Geçmiş yılların acısını çıkartırcasına, ligde 5. Maçta 2. Kez Arda Kardeşleri Trabzonspor maçına  atama başarısını gösteren Yapay Zeka’yı ve onun Suflörünü, bu üstün başarılarından dolayı tebrik ediyorum! Trabzonspor, rakipleri yanında hakemleri, Yapay Zeka’yı ve Suflörünü de yenecek güçtedir. Geçen sene olduğu gibi…