Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Şenol Güneş'le yolların ayrıldığı A Milli Futbol Takımı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Şenol Güneş'in çalıştığı esnada çok yalnız kaldığının altını çizen Karaman, "Milli takımlar, tek adamın tek başına yönetebileceği bir yer değil. Yönetemez, yönetmesi mümkün değil. Üst düzey insanların birlikteliği önemli." dedi.

"Şenol hoca çalışırken çok yalnız kaldı"

Dünya futbolunu yakından takip ettiğini ve deneyimlerinden yola çıkarak A Milli Takımı bir kişinin yönetmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Karaman, şu görüşlerinin aktardı:

"Şenol (Güneş) hoca çalışırken çok yalnız kaldı. Ekip arayışına geçti. Görüştüğü insanlar da oldu. Avrupa Şampiyonası'nda, öncesinde, sonrasında bu oldu. Louis Van Gaal'a, yanındaki hocalar bakıyorsun, ya da Roberto Mancini'ye ve yardımcılarına bakıyorsun. Bunu söylerken de oradaki arkadaşları rencide etme adına değil... Milli takımlar, tek adamın tek başına yönetebileceği bir yer değil. Yönetemez, yönetmesi mümkün değil. Üst düzey insanların birlikteliği önemli. Hep örnekler var. Löw'ün yanında kim vardı? Klinsmann vardı. Löw'ün yanında kim vardı? Hansi Flick vardı. Dünya şampiyonu olduğunda Löw'ün ekibi böyle bir ekipti. Kulüp takımlarında bizler bile ekip olarak yeterli değiliz. Ekibinde ne kadar iyi insan olursa, katkı o kadar fazla oluyor. Dolayısıyla milli takımda bu durumun daha üst sevide olması lazım. Bu fikrimde de ısrar ediyorum."