A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda karşısında yaşadığı hezimet, hepimizin yüzünü kızarttı. Bu hezimet bana yetmişli ve seksenli yıllardaki averaj takımı olan milli takımı hatırlattı. Ve hemen herkes tek hedef olarak Şenol Güneş'i hedef tahtasına koyup linç etmeye başladı. 

A Milli Takım'ın, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan beri yaşadığı hayal kırıklıklarının tek müsebbibinin Şenol Güneş olarak gösterilmesi ya futbol cahilliği, ya art niyete bağlı hesaplaşma fırsatı veya vicdansızlıktır. Sosyal medyadaki taraftarlar bir tarafa, sporun içinde olanlara ne demeli! Mesela Erman Toroğlu denen, Trabzonsporluların şov kahramanı! Trabzonspor'un yetiştirip Türk futboluna armağan ettiği bir futbol efsanesini acımasızca linç ediyor. Ve ne yazık ki, geçmişte faal hakemken Trabzonspor'u her maçında katleden bu şahsiyet, bizim camiadan da destek görüyor! Çok yazık. 

Erman Bey ve onun gibi düşünüp objektif  olduğunu iddia edenler sadece algı peşindedir. Sayın Toroğlu nasıl ki, bizim eski bakan Albayrak'ın eteklerine tutunmuş ise, Türk futbolunü yönetenlerin de siyasi danışmanlar olduğunu neden haykırmıyor? Neden, siyasi danışmanların talimatları ile kulüp yönetimlerinin  belirlendiğini, teknik adamların hangi kulüplerde görev almasına ait kararların da yine bu çevrelerce verlildiğini, yapılan transferlerde siyasilerin parmaklarının ve rantın fır döndüğünü, TFF'nin talimat ve emirler göre hareket ettiğini ve liyakatin ayaklar altında olduğunu haykıramıyor! Ne kadar kolay değil mi Şenol Hoca'ya, " Tazminatını verelim de bırak görevi" diye haykırıp cahil insanların gönlünde yer edinmek! Hadi yiyorsa de bakalım, "Ali Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Metin Korkmaz, Bilal Erdoğan, Serhat Albayrak ve danışmanlar! Bırakın futbolun yakasını"! Diyemezsin! Çünkü işinden olursun. Diyemezsin, çünkü o kadar yürekli değilsin. Diyemezsin, o kadar objektif değilsin. 

Beyler, kendinize gelin. Erman gibilerin dolduruşuna gelmeyin. Şenol Hoca hepimizden Trabzonsporludur. Sevmeyin ama linç edilmesine de pirim tanımayın. Şenol Güneş elbette önemli hatalar yapmıştır. Fakat düşünün, adam gibi bir stoper, adam gibi bir sol bek, bir ön libero, bir kanat oyuncusu Türk futbolunda yok. Türk futbolunda, on yıldır oyuncu yetişmiyorsa bunun müsebbibi Şenol Güneş değildir. Eski spor bakanı Mehmet Ali Şahinler'in döneminde, yani 2006 yılından beri liyakati kimler görmezden gelip Türk futbolunu siyasi anlayışla yönetmişse, bugünkü sorumlu onlardır. Kaldı ki Şenol Güneş'i orada istemeyenlerin milli takımı sabote ettirmediği ne malum. Dikkat edin, Şenol Hoca'nın Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarından birkaç gün evvel verdiği, "Avrupa şampiyonasında iyi bir derece elde edip, ardından dünya kupasına guruplardan çıktıktan sonra kenara çekilmeyi düşünüyorum" biçimindeki beyanının ardından Milliler sapır sapır dökülmeye başladı. Acaba birileri, hocamızın görevi zirvede bırakmasını istememiş olabilir mi? Bu ihtimali de bir kenara not edin.