TFF ve MHK ile beraber yapılan ortak toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu konuşmasında "Türk futbolunun kronikleşmiş problemi olan MHK'nın yapısı ve kararları, gözlemci, hakem kararları ve atamalar hususunda TFF ile aynı görüşte olmamız bizleri çözüm açısından umutlandırıyor. Daraltılmış bir çalışma grubu ile birlikte, önümüzdeki hafta başında bir araya geleceğiz. Çalışmalar sonucunda belirlenen takvime bağlı olarak alınan kararları bir an önce hayata geçirmek üzere fikir birliğine varmış bulunuyoruz. MHK'da sayın Metin Tokat'ın istifası bizimle alakalı değil. TFF'nin kendi içindeki durumla alakalı. Zaten şahıslarla alakalı bir konu gündeme gelmedi. Sistemdeki sıkıntılar neticesinde ortaya çıkan sorunları dile getirdik." ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Servet Yardımcı ise "Biz durum tespiti ve hangi konularda nasıl hareket edeceğimizi belirledik. Bu ortamı yarattık. Sistemin işleyişiyle ilgili nasıl bir diyalog kanalı oluşacağına dair kararı aldı. Biz irademizi ortaya koyduk, Türk futbolunun selameti için hiçbir Federasyon, kurum hakemlerle ilgili tatmin olmuş değil. Biz de çalışmaları beraber yapacağız. Beraberce karar veriyoruz. TFF ve yönetim kurulu da, bunu yürürlüğe koyacaktır.

Her ülkenin kendine has dinamikleri var. Bize uygun bir model üzerinde çalışma yapacağız. Biz daha şeffaf ve daha sağlıklı, kulüplerin de içerisinde olabileceği bir yapıyı oluşturmak istiyoruz." şeklinde konuştu.