Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TFF Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Adı Avrupa kulüpleriyle anılan Caleb Ekuban ile ilgili konuşan Avcı, şunları söyledi:

"Ekuban şu anda neşesi yüksek. Yüzde 100 antrenman yapıyor. Gitmesiyle ilgili bana gelen bir şey yok. Sadece ikinci kamp dönemi öncesi izin vermiştik. Hem sağlığı hem de vergisiyle ilgili. Net bir şekilde söylemiştim. Deneyimden bahsettik. 24 yaş ortalamasıyla bu ligde şampiyon olamıyorsun. Biraz zaman gerekecek. Bunlarla devam edeceksen, zaman gerekecek. Ama bugün istiyorsan bunun içine deneyim koymak gerekiyordu. Şampiyon takımlara, lige baktığında deneyim ve rekabet önemli. Geçen sene bazı mevkilerde oyuncu değiştiremiyorduk. Şampiyonluk yarışında Trabzonspor olacaktır. En tepede olmak istiyoruz. İyi başladık. İyi organize olduk, umarım başlangıçlarımız da iyi olur" şeklinde konuştu.

"EKUBAN VE FLAVİO BİZİMLE"

İsmi başka takımlarla anılan Ekuban ve Flavio'nun kendileriyle çalıştığını, ancak Diabate'nin kampta olmadığını söyleyen Avcı, "Diabate bizimle değil. Bunlar uzun mevzular. Ben 5+3'leri gördüm. Bugün kural neyse ona göre hareket ediyorum. Önümüzdeki sene de bu değişecek. Bu seneyi planlarken önümüzdeki seneyi de planlamak gerekiyor. Buraya yerli mi alalım, kiralık mı alalım. Bir sürü detaylar var. Bu detaylar masaya yatırılırken, Trabzonspor'un menfaati doğrultusunda yatılıyor. Ekuban, Flavio burada çalışıyor. Diabate bizimle beraber değildi. Kulübün tasarrufunda bir durum. İsteyenleri de var galiba. O bir yere gidecek. Diğerleriyle ilgili bir düşüncemiz yok. Gün gün olursa o zaman değerlendiririz" şeklinde konuştu.