Trabzonspor 67 dakika bekleneni ortaya koyamadığı  Fenerbahçe maçını, kritik kenar hamleleri ile rahat kazandı ve mükemmel bir haftayı geride bıraktı. Karşılaşmanın ilk devresinde Trabzonspor, futbol olarak beklentilerin altında kaldı. Attığı golle ve istekli oyunu ile Bakasetas  ve  sakatlandığı  zamana kadar Nwakaeme ayakta kalabilen isimler oldu. Bordo Mavililer, ilk devrede bir türlü pas yüzdesini yükseltemedi ve buna bağlı olarak tempoyu da artırmayı başaramadı. İlk yarının son çeyreğini kırmızı kart neticesinde on kişi tamamlayan konuk Fenerbahçe'de tüm etkin ataklarını genç Ferdi ile şekillendirmeye çalıştı. Fakat attıkları gol dışında konuk ekipte etkin olamadı. Hele ki on kişi kaldıktan sonra Sarı Lacivertli ekip, oyun şeklini tamamen kontraatağa göre biçimlendirdi. Trabzonspor'u karşılamada fazla sorun yaşamayan İstanbul ekibi de tıpkı Trabzonspor gibi isabetli pas yapmakta zorluklar yaşadı.

Müsabakanın kinci devresinde  herkes tempolu bir Trabzonspor beklerken, söz konusu devrede, ilk yarıdaki gibiydi. Yani yoğun bir baskı, hızlı atak ve isabetli pastan uzak bir görüntü vardı. İki takımın kollektif anlayıştan uzak ve düşük tempodaki mücadelesinde,  67. dakikadaki iki değişiklik Trabzonspor'un hızını da baskısını da artırdı. Siopis ve Cornelius'un oyuna girmesiyle baskıyı artıran ve orta alanda daha çok topa sahip olan Bordo Mavililer, Yusuf ve Abdülkadir'in taşıdığı kanat topları ile  tehlike yaratmak istedi. Nitekim son dakikalara doğru bu baskı meyvesini verdi ve maçın en yi ismi Bakasetas kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak Karadeniz Fırtınasına üç puanı kazandırdı. Yusuf'un golü ise işin kreması oldu.

Trabzonspor'un son 23 dakikalık performansı galibiyeti getirirken, teknik heyetin Cornelius'u neden ilk on bir başlatmadığı, ya da bu iki değişikliği neden bu kadar geç yaptığı konusunda şapkayı önüne koyması gerek. Tebrikler çocuklar.