Süper Lig’in 14. haftasında, deplasmanda Karagümrük ile karşılaşan Trabzonspor, rakibin etkili futbolcularının yokluğunun verdiği avantajı da kullanarak, başından sonuna kontrolü elinden bırakmadığı maçı, attığı iki gol ile kazanmanın yanı sıra, Hatayspor ve Konyaspor’un da yenilmesiyle, en yakın rakipleri ile arasındaki puan farkını da 10’a çıkarmış oldu.

Geçen hafta Gaziantepspor maçında, orta sahada Siopis ve Berat’ı beraber oynatan Abdullah Avcı, Gaziantepspor’a verilen pozisyonlar canını sıkmış olmalı ki, bugün, Siopis ve Hamsik’i beraber oynatmayı tercih ederek, sanırım,  ilk hedef olarak, oyun organizasyonu çok güçlü olan ve çok pas yapan Karagümrük’ün pozisyon bulmasını engellemeyi amaçlamış. Bu tercihin de, maç boyunca Emre Mor’un pozisyonu dışında rakibe pozisyon vermeyerek amaca hizmet ettiğini söyleyebiliriz. Genellikle, oyunu ceza sahası önünde pas yaparak kuran ve burada baskı yediğinde de, kaptırdığı toplar nedeniyle kalesinde tehlikeler yaşadığını bildiğimiz Karagümrük’e karşı, Abdullah Hoca, ileride baskı kurarak, kapılacak toplar ile etkili olmayı ve rakibin bu zaafından faydalanmayı düşünmüş olacak ki, maç boyunca rakibin oyun kurmasına müsaade etmeyerek, rakibin oyununu bozmuş oldu ve  bu baskı neticesinde de bir çok top kazanıldı. Kazanılan bu topların birinde, çok müsait bir pozisyonda olmasına rağmen, topu ağlara gönderemeyen Djaniny, maçın 17. dakikasında, kendisine yapılan penaltıyı kullanarak takımını 1-0 öne geçirdi ve  ilk yarı da bu sonuçla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında da  skoru arttırmak için gol arayan ve birçok pozisyon bulan Trabzonspor, aradığı gole, maçın 62. dakikasında Abdülkadir Ömür’ün attığı mükemmel gol ile ulaştı. Trabzonspor, 2-0 öne geçtikten sonra da, yine  pozisyonları  bulan taraf oldu ama bu pozisyonları gole çeviremeyince, maç 2-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu galibiyet ile birlikte puanını 36’ya ve en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını da 10’a çıkaran Trabzonspor, aynı zamanda, 1995-1996 sezonunda 26 maçlık ligde mağlup olmama rakorunu da egale etmiş oldu. Abdullah Hoca da, kariyerinde, Başakşehir’in başında 7 maç üst üste galip gelme rekoruna, Trabzonspor’da da erişerek bu rekorunu egale etmiş oldu.

Bugün, maç boyunca oyun disiplinine sadık kalarak mükemmel bir mücadele gösteren tüm futbolcuları kutluyorum.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır, korkulanın aksine, bugün mükemmele yakın bir yönetim gösterdi. Cüneyt Çakır’ın, daha önce yönettiği ve Trabzonspor’un bir çok kez hakkının yendiği maçların aksine, bu maçta adil bir yönetim göstermesinde,

Trabzonspor camiasının, hafta arasında maçın hakemi ilan edildikten sonra gösterdiği tepkinin katkısı da göz ardı edilemez.