Özsağlık-İş Sendikasının yeni hizmet binasının çalışında konuşan Başkan Genç, “Sendikalarımız bünyesinde çalışan mesai arkadaşlarımızın da amiri olarak bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki, sendikamızla her görüşmemizde masanın o tarafı, bu tarafı diye bakmadık. Çalışanlarımızın haklarını, hukuklarını tıpkı sendika adına savunur gibi savunduk. Bunun da mutluluğunu yaşıyorum. Yani mesai arkadaşlarımızdan bu manada bir şikâyet almamanın da mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

 “ŞİKÂYET ALMAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Binanın açılışında konuşan Başkan Genç, yeni hizmet binasının Özsağlık-İş Sendikası’nın kurumsal hizmetlerini yürütmesi açısından çok önemli bir kazanım olduğunu kaydederek, “Böyle güzide bir mekânın sendikamıza ve mensuplarına hayırlı olmasını diliyorum. Sendikamızın genel başkanının hemşerimiz olması dolayısıyla bu çalışmada büyük bir katkısı ve emeği olduğunu da biliyorum. Kıymetli Devlet Sert Başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. 3500 civarında üyesi var. Ülkemiz genelinde de sendikamızın 200 bini aşkın üyesi var. Sendikamız, büyük bir sendika... Bu açılış, niye bu kadar gecikti? Ortahisar Belediyemize komşu olmak istediler. Bu binaları biz yaptık. Belediye binamızı yaparken de bu güzel alanda bu güzel binaları da şehircilik açısından oluşturmak istedik. Sendikalarımız bünyesinde çalışan mesai arkadaşlarımızın da amiri olarak bunu bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki, sendikamızla her görüşmemizde masanın o tarafı, bu tarafı diye bakmadık. Ve mesai arkadaşlarımızın haklarını, hukuklarını tıpkı sendika adına savunur gibi savunduk. Bunun da mutluluğunu yaşıyorum. Yani mesai arkadaşlarımızdan bu manada bir şikâyet almamanın da mutluluğunu yaşıyorum. Bütün imkân ve kabiliyetimizle beraber kıymetli çalışanlarımızın hukukunu bihakkın savunan sendikalarımızla birlikte güzel bir mesai birlikteliği yaptık. Şimdi sendikamız kurumsal yapısı açısından çok önemli bir hizmet binasına kavuştu, komşuluğumuz daim olsun, inşallah… Bütün çalışanlarımıza saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

thumbnail_Sendika (1)

“CANSİPARANE ÇALIŞTILAR”

Özsağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert de konuşmasında pandemi döneminde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çok yıprandığını ve bu dönemde pandemi ödemesi altında üyelere ek ücretler verilmesini sağladıklarına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Belediye başkanımız bu binaları ‘biz yaptık’ dedi. Sırtımızı da Ortahisar’a dayamış olduk. Yan tarafı da belediyemizin. İnşallah, orayı da sosyal ve kültürel etkinlikler için bir protokolle devralırız. Dünyada ve Türkiye’de pandemi sürecinde sağlık ve sosyal hizmet işçilerimiz çok yıprandı. Canla, başla, cansiparane çalıştılar. Özellikle sosyal hizmet anlamında da çalışanlarımızın bir ay boyunca evlerine gitmedikleri zamanlar oldu. Çoluk, çocuğuna sarılamadığı zamanlar oldu. Bu çalışanlar her şeyi hak ediyor mu? Tabi ki hak ediyor. Bu mekânlar elbette ki, gelip geçici ama sonuç itibarıyla çalışanlarımızın gelip, gideceği, programların yapılacağı, bu bölgeye hitap edecek mekânlara da ihtiyacımız olduğunu da belirtmek istiyorum. Özsağlık-İş Sendikası 8 yaşında bir sendika. Kendi iş kolumuzda 13 sendika içinde lider durumdayız. Türkiye’de 196 sendika içinde ilk üç sıradayız. Hak-İş’in 200 binlere varan üyesiyle ikinci büyük sendikasıyız. Türkiye’de sağlık ve sosyal hizmet alanında etkili ve yetkili bir sendikayız. Türkiye’nin 81 ilinde bütün şubelerimizi açmış durumdayız. Üyelerimize hizmetlerimizi bu şekilde yürütüyoruz.”

thumbnail_Sendika (7)

Açılışa; AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Özsağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Hizmet- İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Kaplan, Özsağlık-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı Engin Erbaşaran, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.