Bordo mavililer Abdülkadir Ömür’ün bulduğu golle Hatayspor’u tek golle geçip 6 puanla haftayı kapattı.

Fanatik’teki köşe yazısında maç hakkında analizlerde bulunan tecrübeli yorumcu şu ifadeleri kullandı ‘’ Süper Kupa zaferi ve İstanbulspor galibiyetinin ardından evindeki maça mutlak favori çıktı Trabzonspor... İlk yarıda Bordo-Mavili takımda kanatlar bir türlü işlemedi. Bu arada Visca‘nın talihsiz sakatlığı ve oyundan çıkışı herkesi fazlasıyla üzdü. Hatayspor hakkında ilk haftayı bay geçmesi nedeniyle pek fikir sahibi değildik.

Yeni teknik direktörü Serkan Özbalta, Vranjes ve Fallette ile oluşturduğu tandem ve geçen sezonki beklerle iyi bir savunma hattı kurmuş. Orta alanı Riberio, Musa ve Aabid ile kuran genç hoca 4-3-3’le oynamayı tercih etti Trabzon deplasmanında. Topa sahip olarak Trabzonspor’un temposunu düşürme hedefi, ilk yarıda tuttu. Açıkçası Trabzonspor iyi kapanan rakibini açmakta zorlandı ve Corneilus ile orta alan koordinasyonu zayıf kalınca, ofsayt nedeniyle sayılmayan gol haricinde kısır bir ilk yarı çıkardılar diyebiliriz.

İkinci yarı Doğucan’ın yerine Abdulkadir Ömür’ü gördük. Abdullah Avcı’nın yaratıcı bir isimle çözüm denemesi, doğru tercihti. Zaten genç yıldız da hocasını mahcup etmedi ve harika golle galibiyeti getirdi. Dün gece, geçen sezonki Trabzonspor’u izledik diyebiliriz. Zaman zaman baskı kurmakta zorlanan ama sakin ve sabırlı oyunla istediğini alan bir takım.’’