Hızırbey Mahallesi’nde ASKF Haluk Ulusoy tesislerinin hemen arkasında yapılacak projede son aşamaya gelindi. Proje, yaklaşık 650 m² simülasyon merkeziyle, 600 m² eğitim parkı olarak tasarlandı. Proje içinde afet eğitim simülasyon merkezi, açık otopark, eğitim alanı, afet eğitim merkezi yer alacak. Kapalı bölüm içinde ise; afet eğitim kulesi, afet eğitim merkezinde 1 adet eğitim sınıfı, 1 adet yönetim ofisi, 6 adet derslik, toplantı salonu, 5 adet WC, 1 adet lojistik malzeme deposu, 2 adet giriş holü, 4 adet hol, 1 adet teras, 1 adet yağmur suyu toplama deposu yer alacak.

“SU VE ENERJİ İHTİYACI DOĞAL KAYNAKLARDAN SAĞLANACAK”

Projenin çevreci özellikleriyle ön plana çıkacağını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tesiste güneş enerji panelleri, yeşil çatı, yağmur suyu toplama deposu yapılacağını, enerji ve su ihtiyacının doğal kaynaklardan karşılanacağına vurgu yaptı.

thumbnail-afet-4.jpg

Başkan Genç, projeye verdikleri desteklerden dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.

“CAN KAYIPLARI EN AZA İNMİŞ OLUR”

Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Başkan Ahmet Metin Genç, projenin genel maksatlı afet eğitim merkezi olarak kullanılacağını belirterek, “Maalesef, bölgemizde çok sık görülen sel, heyelan ve su taşkını gibi doğal afetlerle, deprem ve yangın gibi afetlere karşı vatandaşlarımızda yeterli bir afet bilinci yok. Afetleri önlemek için gibi tedbirler alınmalı, bunlardan korunma yolları, vuku bulduklarında da neler yapılacağı ve afet yönetimi gibi konularda eğitim verdikçe bu gibi olağanüstü hallerin maddi ve manevi zararlarını en aza indirmiş oluruz. Tabi ki, de en önemli husus olan can kayıpları da bu şekilde en asgari düzeye inmiş olur. Vatandaşlarımızı bu gibi olağanüstü durumlara karşı hazırlamak yerel yönetimler olarak bizim de görevimiz. Projemizde bir afet eğitim merkezinde ne yer alması gerekiyorsa hepsi mevcut.” diye konuştu.

thumbnail-afet-1.jpg

Projede binaların toplam alanı 1004.41 metre kare, peyzaj alanı ise; 1972.62 metre kare planlandı. Projenin toplam yaklaşık maliyeti ise; 1.500.000,00 TL olarak hesaplandı.