Trabzonspor Süper Lig 2021/22 sezonu şampiyonluğunu ilan etti. Trabzonspor – Antalyaspor maçının ardından Spor yorumcusu Önder Özen, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Maç sonu yaşanan görüntü inanılmazdı, yurt dışından gelen şampiyonluk anlarına benzer bir durumdu.”

“Trabzonspor'un Abdullah Avcı ile birlikte sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk kazandığını söyleyebiliriz.”

"Uğurcan adına mutlu oldum. Trabzonspor'un altyapısından yetişmiş bir oyuncunun kulüpte böyle bir konumda yer alması çok özel."

"Maç bittiğinde herkes bir anda içeri girdiği için oyuncuların içeri girip giremediğini dahi göremedik. Sadece Hamsik'i meşhur saçı sebebiyle kalabalık arasında seçebildik."

"Abdullah Avcı, Türk futbolunda son yıllarda beni en çok etkileyen isimlerden birisidir. Başakşehir ile başardıkları, futbol anlayışındaki evrim çok etkileyici."

"Trabzonspor'un başına geçerken Abdullah Avcı'ya 'Gitme hocam' dedim. Ben o günkü şartlarda Avcı'nın çok büyük sıkıntı yaşayacağını hatta sezonu tamamlamakta dahi zorlanacağını düşünüyordum."

"1.5 yıl önce 17. sırada olan takımı bugün şampiyon yapmak çok büyük bir iştir. Sadece doğru yapılanmayla, oyuncu kalitesi ile açıklanacak bir durum değil bu."

"Trabzonspor gibi duyguları çok yüksek yaşayan bir camiada Abdullah Avcı, tüm camianın duygularını çok iyi yönetti. Bence yaptığı en kritik iş buydu."

"Abdullah Hoca ilk defa kendinin oluşturmadığı 'bozuk' bir yapıyı eline aldı ve onu düzeltmeyi başardı. Bunu da ülkenin en zor camiasında yaptı."

"Sezon başında daha kimse takımını dahi kurmamışken Abdullah Avcı, takımını 'pilli bebek' gibi kurmuştu. Her şeyi hesap etmişti."