61TrabzonHaber-

Doğu Karadeniz'de yaş çay ve fındık sezonunun yaklaşmasıyla dönemsel nüfusta artış gözlendi. Bölgeye uçak ve kara yolu sefer sayısı artırıldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmete açtığı Rize-Artvin Havalimanı, Trabzon Havalimanı'nın yoğunluğunu kısmen azalttı. Hafta içi yüzde 70, hafta sonu ise yüzde 90 gibi bir doluluk oranına sahip olan Rize-Artvin Havalimanı'na İstanbul'dan günde 4 sefer düzenleniyor. Düşük yolcu oranına ve düşük nüfusa sahip olan Rize'de bazı vatandaşların ve medya organlarının yeni sıkıntısı ise Trabzon Havalimanı oldu.

Trabzon Havalimanı1

Şampiyonluk kutlamaları döneminin ardından fındık ve çay hasadının yaklaşmasıyla nüfusu yaklaşık 2.5 kat artan Trabzon'u örnek gösteren Rize merkezli basın kuruluşları, şehre çoğu seferin boş yapılmasına rağmen uçak sayısının artırılmasını talep ediyor.

Ekonomik anlamda hiçbir karşılığı olmayan verilerle Trabzon'a İstanbul'dan yapılan günlük 20 seferi öne süren Rize medya cephesi, kendi şehirlerine; Trabzon'dan daha fazla sefer yapılmasını istiyor.