İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin kendisine cevaben yaptığı açıklamaları karşılıksız bırakmadı.

Başkan Kuvvetli, açıklamasında partisinin vizyonlarından bahseden Revi’ye;  “Milletimizi önce açlığa, yokluğa ve sefalete mahkum ettiniz, ardından sadaka anlayışıyla kalitesiz kömüre, bayat makarnaya ve askıda ekmeğe mahkum ettiniz. Bu mu sizin 2023, 2053, 2071 vizyonunuz?” dedi.

Şehrin sorunlarını dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye cevaben açıklamalarda bulunun AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’ye, cevap veren Başkan Kuvvetli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Sayın Revi, aziz milletimizi önce açlığa, yokluğa ve sefalete mahkum ettiniz ardından sadaka anlayışıyla kalitesiz kömüre, bayat makarnaya ve askıda ekmeğe mahkum ettiniz. Bu mu sizin 2023, 2053, 2071 vizyonunuz? İYİ Parti toplumun bu makus talihini geride bırakmak için mücadele ediyor. Bizler de Türkiye'de umudu kaybolmuş, ülke dışında yasamak isteyen bir neslin umudu olmak için siyaset yapıyoruz.

"TEŞEKKÜR BORÇLUSUNUZ"

Sayın Revi,  bir kez daha hatırlatıyoruz ki İYİ Parti’nin kısaltılışı yoktur! Sizin partinizin adı AK Partidir ama ben akepe demiyorum aldatma ve kandırma partisi demiyorum. Yapmayın siyasi ders vereceğinize sokak jargonu ile konuşmayın. Sizi edebe adaba davet ediyorum. Ama sizde ara ki bulasın. Sayın Revi devletin bozduğunuz ayarlarını düzeltmek için mücadele ediyoruz. Bize teşekkür borçlusunuz. ‘Türk siyasetinin en demokratik partisi AK Partidir’ sözünüz zaten yeterince gülünç. Tek kişinin iki dudağı arasında totaliter sistemlerde görülen bir yönetim anlayışı ne zamandan beri demokratik olmuştur? Yoksa demokrasinin tanımını da demokrasi anlayışınıza göre yeniden mi yaptınız?

"DEMOKRATİK ANLAYIŞTAN YOKSUNSUNUZ" 

Size fazla görmemek lazım çünkü demokrasiye bakış farkımız o kadar olmalıdır. Çarşıbaşı ve Of ilçelerinde birden fazla aday çıkınca seçimi ertelediniz. Sayın Revi, bu mu demokrasi? İYİ Parti’nin büyük kurultayını değerlendirecek bir demokratik anlayıştan yoksunsunuz Sayın Revi. Çünkü sizde parti içi seçim yarışı yok. Bir liste verilir size de o listeyi sandığa atmak kalır. Sandığa elinize tutuşturulan listeleri atsanız ne olur atmasanız ne olur? Bu işin bir seçim olduğuna inanıyor musun Sayın Revi? Hal böyleyken sokak jargonuyla verdiğiniz cevapların toplum nezdinde kabulü olmadığını kendi içerinizdeki istifalarda bile görüyoruz. Aziz milletimizin de size gereken cevabı vermesi yakındır!

Sayın Revi; fetö, pkk, pyd terör örgütleri için sabıkalısınız o konulara giriyorsunuz ama siz önce, AKP’nin sabıka kayıt defterini bir gözden geçirin.

Her fırsatta fetö'nün elebaşısına güzellemeler düzen, Bank Asya’nın kurdelesini beraberce kesen, “Gel bu hasret bitsin” diye hasretini çeken, “Ne istediler de vermedik” diyerek adeta Türk devletini fetöye teslim eden de AK Parti idi. Habur’da şerefsizleri davulla ve zurnayla karşılayan AK Parti idi. Mahkemeyi çadıra sokarak şerefsizlerin ayağına taşıyan AK Parti idi. Bu şerefsiz sürülerini otobüslerin üzerine bindirip, il il, ilçe ilçe  gezdiren AK Parti idi. Şerefli Türk polisini karakoluna, şerefli Türk askerini de kışlasına hapsederek, dağları da, bağları da bu şerefsizlere bırakan AK Parti idi. Şerefsizlere polisimizi tokatlatan ve askerimizi taşlatan AK Parti idi. Dolmabahçe’de bu şerefsizlerle mutabık kalan AK Parti idi.  PKK’lı şerefsizlere şirin görünmek uğruna, şerefli ‘Andımız’ı kaldıran AK Parti idi. ‘T.C.’ tabelalarını her yerden indiren! ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazılarını her yerden sildiren! Azıttıkça azıtan ve Türk adını maden suyu şişelerinden bile kazıtan da AK Parti idi. 

Diyarbakır’da şerefsizler tarafından gönderinden indirilen şerefli bayrağımıza sessiz kalan AK Parti idi. Oslo’da şerefsizlerle yapılan görüşmeler ortaya çıkınca sessiz kalan AK Parti idi. Memleketin her yanı, şerefsizlerce tüneller ve barikatlarla örülürken hissiz kalan AK Parti idi. Zor durumda olan şerefsiz pyd’yi, şerefsiz ışid’in elinden kurtarabilmek için bir başka şerefsizin eşkıyalarını, üstelik bir Cumhuriyet Bayramı günü, bayram edercesine Kobani’ye geçiren AK Parti idi. 

Soru; AK Parti / pyd arasındaki bu aşkı ve muhabbeti bilmeyen kaldı mı ki?

Cevap; Kalmaz olur mu?

Bütün dünya biliyor, hatta sağır sultanlar bile duydu duymayan sen oldun sayın Revi."