İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı, 29 Ekim için farklı bir kutlamaya imza attı. Tek tip kıyafetlerle, çocukların da katılımıyla Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda bir araya gelen partililer, eski bayramlara duyulan hasreti gidermek üzere böyle bir kutlama programı organize ettiklerini söyledi. 

Kutlama programına İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır da katıldı. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, programa ilişkin, “Vatan, bayrak ve Atatürk sevdamızı yüreklerimizin yanı sıra üzerimizdeki kıyafetlere de nakşettik. Temennimiz odur ki İYİ Parti iktidarıyla yurdumuzun her köşesinde bayramlarımızı eski coşkusuyla kutlayacak, milli değerlerimize daha büyük bir özgüvenle sahip çıkacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

iyi-parti-trabzondan-farkli-kutlama.jpg

İşte İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin 29 Ekim Mesajı: 

“29 Ekim 1923; tam bağımsızlığa duyulan özlemin, geleceğe bağlanan ümidin, milli egemenliğe beslenen tarifsiz sevdanın başlangıç noktasıdır. Bunun içindir ki; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk milletinin en önemli ve en anlamlı günüdür. Çünkü bugün Cumhuriyet ilan edilmiş ve yüce milletimiz Cumhuriyet yönetimiyle birlikte esasen özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuş, bu değerleri özümseyerek yaşam biçimine dönüştürmüş, modern yaşamını sürdürmeye başlamıştır. Modern bir cumhuriyet var etmeyi başaran Türk milleti, pek çok topluma ilham kaynağı olmuştur. 

iyi-parti-trabzondan-farkli-kutlama-001.jpg

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra milli benliğinden, onurundan ve milli gururundan başka elinden her şeyi alınmış milletimiz, Türk sınırları içinde, bugün üstünde yaşadığımız topraklarda bağımsız ve milli bir devlet kurmuştur. Bağımsız ve hür yaşama arzusuyla, her türlü yokluk ve zorluğa rağmen büyük bir inanç ve iman gücüyle elde edilen zaferlerle; milletimizi mücadeleye mecbur kılan en başta tam bağımsızlığı hedef olarak belirleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu hedefe ancak Cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür. Türkiye’nin çeşitli devletlerin manda ve himayelerinde varlığını sürdürmesi gibi önerileri şiddetle reddetmiş, Türk milletinin yaşamasının yalnız ve ancak hür ve bağımsız Türk devleti ile mümkün olacağına olan inancını ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde bir dünya devleti olarak yaşatmak hepimizin görevidir.

f9ffcb45-51e0-4b03-a472-2b37edd2353a-horz.jpg

Yüce Atatürk'ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak; her Türk evladının en önemli ve öncelikli görevi olmalıdır. Bizler de İYİ Parti Trabzon ailesi olarak, bugün burada yöneticilerimiz ve çocuklarımızla cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak ve farkındalık oluşturmak adına böyle bir program organize ettik. Geçmiş bayramlarımıza duyduğumuz özlemle, vatan, bayrak ve Atatürk sevdamızı yüreklerimizin yanı sıra üzerimizdeki kıyafetlere de nakşettik. Temennimiz odur ki İYİ Parti iktidarıyla yurdumuzun her köşesinde bayramlarımızı eski coşkusuyla kutlayacak, milli değerlerimize daha büyük bir özgüvenle sahip çıkacağız.

23b66840-af8c-40f3-8371-52930e946625.jpg

Muazzam bir mücadele azmi, kararlı bir irade, hayranlık uyandıran bir milli şuurun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti 97 yılı geride bırakmıştır. Atatürk ve arkadaşları, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz verdikleri destansı mücadeleler ve kazandıkları zaferlerle Cumhuriyeti Türk milletine armağan etmişlerdir. Bu nedenle atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini çok iyi kavramak, Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine canımız pahasına sahip çıkmak, onları koruma görevimizi hakkıyla yerine getirmek en önemli sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ilk Cumhurbaşkanı ve ‘benim en büyük eserim Cumhuriyettir’ diyen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatları baharında  toprağa düşen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Başta Trabzonlu hemşerilerimin olmak üzere Yüce Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”