Trabzon Valiliği, Kültür Bakanlığı Trabzon İl Kültür Müdürlüğü, Ortahisar Belediyesi, Akçaabat Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) katkılarıyla düzenlenen "4. Trabzon Opera Bale Günleri", 4-6 Ekim tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.

Tüm temsillerinin AKM Hasan Saka Salonu’yla Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sahnesi’nde sergileneceği etkinliklerin ilki  4 Ekim’de KTÜ Hasan Saka Salonu’nda saat 20.00’da ‘Allegra Ensemble’ konseriyle başlayacak. 5 Ekim’de Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sahnesi’nde saat 19.00’da ‘Allegra Ensemble’ konseri düzenlenecek. 6 Ekim’de ise, KTÜ Hasan Saka Salonu’nda saat 20.00’da düzenlenecek ‘Dostlar Beni Hatırlasın-Bir Aşık Veysel Hikayesi/Anlatımlı konser’ ile etkinlikler sona erecek.

VATANDAŞLARI SANAT ŞÖLENİNE DAVET ETTİ

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Arzu Sugüneş, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz ve beraberindekileri ağırlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, etkinlikler hakkında bilgi alarak Genel müdür Yardımcısı Arzu Sugüneş’e plaket takdim etti. Başkan Genç, sanat şehri Trabzon’un kültürel ve sanatsal unsurlarla öne çıkması için her türlü faaliyete destek vereceklerini kaydetti. Etkinliklerin Trabzon’da düzenlenmesi için çok yoğun gayretlerinin olduğunu belirten Genç, “Geçmiş yıllarda şehrimizde Devlet Opera ve Balesi tarafından icra edilen etkinlikler çok yoğun ilgi görmüştü. Biz de bu yoğun ilgiden dolayı tekrardan bu sanat şöleninin şehrimizde sanatseverlerle buluşmasını çok arzu ettik. Araya pandemi girdi, ara vermek zorunda kaldık. Şartlar etkinlikler için bugünü gösterdi. Etkinliklerin şehrimizde yapılması için çok büyük gayretlerimiz olmuştu. Şimdi 4’üncüsünü yapacağız. Geçmiş yıllardaki gibi etkinliklerin beğeniyle takip edileceğine, izleneceğine inanıyorum. Şehrimize yakışır bir sanat şölenini hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Bütün vatandaşlarımızı bu sanat şölenini görmeye, izlemeye davet ediyorum. Ben başta Devlet Opera ve Bale sanatçılarımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.