Lige verilen Milli maç arası sonrası, 9. haftada, evinde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırlayan Trabzonspor, elde edeceği galibiyetle beraber, liderliği de devralacağının bilinciyle, mutlak kazanmak için başladığı maçta, hiç ummadığı bir şekilde, 3. dakikada gelişen bir Fenerbahçe atağında, Rossi’nin ayağından yediği gol ile  1-0 mağlup duruma düşünce, Abdullah Avcı’nın bütün planları, haliyle değişikliğe uğramış oldu. Maçın başlarında öne geçip, hızlı adamları ile de skoru arttırma  amacındaki Abdullah Avcı, yenilen gol sonrası planlarında değişiklik yapıp, bir an önce beraberliği yakalamak için risk almak zorunda kaldı. Bu dakikalarda, Mesut’un vuruşunun gol olmaması, Trabzonspor için bir kırılma anı oldu. O vuruş gol olsa ve fark 2’ye çıksa, belki de oyunun gidişatı çok farklı gelişecekti. 23. dakikada gelişen Trabzonspor atağında, daha önce sarı kartı olan Kim, ceza sahasına girip, kaleci Altay ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda, Djaniny’yi faul ile engelleyince, maçın hakemi, Kim’e ikinci sarı karttan kırmızı kart vererek oyun dışına  gönderdi. Bu pozisyonda kazanılan faul atışını kullanan Bakasetas’ın vuruşunda, kaleci Altay, tuttuğu top ile kayarak kale çizgisini geçince, Trabzonspor bu gol ile beraberliği yakalamış oldu ve maçın ilk yarısı da bu sonuçla sona erdi.

Fenerbahçe’nin, 10 kişi kaldıktan sonra oynadığı mahkum oyun ikinci yarıda da devam ederken, Trabzonspor forvetleri, yakaladıkları bir çok pozisyonda, sonuca gidemediler. 10 kişi kalmış bir rakibe karşı, hem de Cornelius’u  bile oyuna almışken, hala neden ısrarla yan pas yaptığımızı anlamak mümkün değil. Cornelius’a ceza sahası içerisinde topa vuracağı anda yapılan penaltı olmasa, belki de bu kadar üstün oynadığın ve ezdiğin bir rakip, evine hak etmediği  1 puan ile dönmüş olacaktı. Kazanılan penaltı atışını, 87. dakikada Bakasetas, güzel bir vuruşla gole çevirince, 2-1 öne geçen Trabzonspor, bu golden 3 dakika sonra,  bu sefer Yusuf’un golü ile skoru 3-1 yaptı ve maç da bu sonuçla sona erdi. Bu skorun yanında, Dorukhan’ın direkten dönen topu, Vitor’un altı pas üzerinde müsait pozisyonda kafa ile dışarıya gönderdiği top, Abdülkadir Ömür’ün ceza sahası içinde  yaptığı vuruş ve bunun gibi bir çok pozisyon harcanmasa, tarihi bir fark olacak maçtan sonra bile, ilk defa düzgün bir maç yöneten hakemin bile eleştirilip algı yapılması, Trabzonspor’a karşı yıllardır süregelen hazımsızlığın dışa vurumu gibiydi. Trabzonspor, hak ederek aldığı bu galibiyet ile puanını 21 yapıp liderliği devralırken, oynadığı güzel ve ezici oyunla da, bundan sonra korku ve hazımsızlık duyacak kişilerin sayısını arttıracağının işaretini verir gibiydi.

Böylesine anlamlı bir galibiyete imza atan, ligde attığı 7 gol ile gol krallığında önde olan Bakasetas  başta olmak üzere, tüm  futbolcular ile teknik ekibin yanında, bir alkışı da taraftar grupları hak ediyor. Yıllar sonra bir arada, tek ses olarak takımlarına destek kararı alan ve bugün alınan galibiyette büyük pay sahibi olan taraftar gruplarını, bu kararlarından ve bugünkü desteklerinden dolayı ayrıca kutluyorum.