İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatma Arıcı yayınladığı mesajında, İYİ Parti olarak kadına şiddet olayları ve kadın cinayetlerinin son bulması için gerekli adımları atacaklarının altını çizdi. Kadın Haklarının korunmasında önemli bir yeri olan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için de mücadele içinde olduklarını aktaran Arıcı, şunları söyledi: 

“İlk olarak Bitlis Tatvan kırsalında gerçekleşen helikopter kazasında şehadete erişen vatan evlatlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim.

Birleşmiş Milletler Örgütü' nün 16 Aralık 1977 tarihinde ilan ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türkiye' de ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde odak noktası haline geldi. İnsan hakları temelinde kadınların maruz kaldığı zorbalıklar, haksızlıklar, ayrımcılıklar bugünde daha yüksek sesle dile getiriliyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımızın her konuda yükselmesini sağlamak için birçok ülkeden önce kadınların haklarını kazanmaları noktasında yasal düzenlemeler yapmıştır. Ancak günümüzde yürütülen yanlış politikalar sonucu kadınlarımız aile içi şiddet görmüş, eğitim - öğretim ve çalışma imkanlarından yoksun bırakılmış , toplumsal ve kültürel baskıya maruz kalmıştır.

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener' in ifade ettiği şekliyle "8 Mart Dünya Kadınlar Günü aslında kutlanması gereken bir gün olmasına rağmen maalesef hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında kadınlar hayatın her alanında zorluklarla, kötülüklerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. O nedenle 8 Mart' ı her yıl kutlamalarla geçirmek istesek de bizim için 8 Mart kutlamalardan çok düşünme ve bir kez daha düşünme günüdür."

Biz İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı olarak kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesi için hayatın her alanında kadınların yaşadıkları sorunları, uğradıkları haksızlıkları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yaparak, toplumun sesi olmak için yılmadan mücadeleye devam edeceğiz. Bunun için "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" gerçeğinden hareketle, kadın için atılan her adıma sahip çıkacağız. Daima kadınların yanında duracağız.”