Ara transfer dönemini, Berat, Bakasetas ve Yunus transferleri ile kapatan Trabzonspor, ligin ikinci yarısının ikinci maçında, Denizlispor’u evinde konuk etti. Üst üste oynadığı maçlar ile yoğun bir program yaşayan Trabzonspor, maçın başlarında, yorgunluktan olsa gerek, beklenildiğinin tersine oyuna baskılı başlayamadı. Abdulkadir Parmak’ın yokluğundan dolayı orta sahayı, Berat, Baker ve Bakasetas ile kontrol eden Trabzonspor, Denizlispor’a pozisyon vermezken, kendisi de pozisyon bulmakta hayli zorlandı. Buna da, Denizlispor’un takım halinde uyguladığı iyi  savunma ve hakemin, Denizlispor’un sert oyununa  izin vermesi neden oldu diyebiliriz. Ekuban’ın bir topunun direkten döndüğü, ilk yarının en önemli olayının ise, hakemin Var’a gitmesine rağmen, ceza sahası içerisinde, Mustafa Yumlu’nun, Ekuban topa vururken, Ekuban’ın  ayağına taban ile basmasına penaltı vermemesi diyebiliriz. Tahminim, Var Hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, “Gel seyret ama bence penaltı değil.” diyerek Numanoğlu’nu etkilemiş olabilir. Niye böyle düşünüyorum, çünkü Mustafa Öğretmenoğlu’nu biz, geçen yıl şampiyonluğu etkileyen maçlarda gösterdiği art niyetli performansından ve bu sezon, ligin ilk yarısının son maçı olan Gençlerbirliği maçında, Kamil Ahmet’in aleyhine verdiği komik faul ve gösterdiği sarı karttan biliriz.

Berabere biten ilk yarının ardından, ikinci yarıda da pozisyon arayan ve baskılı oynayan Trabzonspor, aradığı gole 61. dakikada,  yeni transferi Bakasetas ile ulaştı. Bu anlamlı gol ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, maçı da bu skor ile bitirerek, böyle yoğun bir programa ve yorgunluğa rağmen, hem 3 puan almış  hem de ligde dördüncülüğe ulaşmış oldu. Maçın ikinci yarısında da, Denizlispor ceza sahası içerisinde, Lopez’in eline çarpan topu göremeyen maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu ve Var Hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, sanırım yine ödüllendirilip, önümüzdeki hafta da rahat rahat maç yönetirler. Zira onların kendi insiyatifleri ile Trabzonspor’un hakkını yiyecek cesarette olmadıklarını hepimiz biliyoruz. Onlar, Türkiye’de oynanan futbol tiyatrosunun figüranlarıdır. Onlara ne görev verilirse, onlar o görevi yapmak zorundalar. Senaryonun dışına çıkmaları yasak. O yüzden, rahat rahat Trabzonspor’un aleyhine düdükler çalabiliyorlar.

Bu yoğun maç trafiğine rağmen, 16 güne, ligde 4 galibiyet ve bir de Süper Kupa sığdıran ve ligde dördüncülüğe yerleşen futbolcuları ve Abdullah Avcı başta olmak üzere tüm teknik ekibi içtenlikle tebrik ediyor, darısı önümüzdeki haftalara diyorum…