Tansel Kolcu yazdı.

Yeni hocası Nenad Bjelica ile geçen hafta deplasmanda karşılaştığı Sivasspor karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen, Larsen’in kırmızı kartı sonrası sahadan 4-1 mağlup ayrılan Trabzonspor, bugün de Konya deplasmanında 1-0 öne geçmesine rağmen, bu sefer de Bakasetas’ın kırmızı görmesi ile birlikte sahadan 2-1 mağlup ayrılarak, adeta taraftarlarına dejavu yaşatmış oldu.

Maça oldukça iyi başlayan ve 12. dakikada Hamsik ile öne de geçen Trabzonspor, skoru arttıracak pozisyonlar bulmasına rağmen bunları değerlendiremeyince, 37. dakikada Alejandro’nun attığı gol ile skor avantajını kaybetmiş oldu. İlk yarının uzatma dakikalarında, Bakasetas’ın gereksiz bir hareketi ile takımını 10 kişi bırakması ise o dakikaya kadar olan bütün mücadelenin tersine dönmesine neden oldu diyebiliriz. İkinci yarı, 10 kişi olmanın etkisi ile ilk yarıdaki futbolundan uzaklaşan Trabzonspor 85. dakikada Soner’in golüne engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrılmak zorunda kaldı. Haftalardır süren takım savunmasındaki zaafiyet, haliyle sahada 10 kişi kalınınca daha da belirginleşirken, futbolcuların böyle gereksiz kart görerek, takımın mücadelesini sekteye uğratmaları affedilir gibi değil. Takımın mental olarak düşük olduğu ve takım olarak çıkış maçı olarak görülen böylesi önemli maçlarda, futbolcuların biraz daha sorumlu davranmalarını beklemek, sanırım tüm Trabzonspor camiasının ortak dileğidir.

Teknik Direktör Nenad Bjelica, takımla birlikte fazla çalışma imkanı bulamamasına rağmen, bugün 10 kişi kalınıncaya kadar ortaya konulan futbol ve mücadele ile ilerisi için ümit verdi diyebiliriz. Hocanın şanssızlığı,  iki hafta üst üste alınan mağlubiyetlerin, 10 kişi kalınmasından sonra gelmesiydi diyebiliriz.

Trabzonspor şampiyonluğa oynarken, Süper Lige yeni çıkan hakemleri maçlarına vermemeye özen gösterirler. Ne olur, ne olmaz baskı altında kalmasınlar diye! Şampiyonluktan uzaklaştığında ise cihan AYDIN gibi stajyer hakemleri rahatça Trabzonspor’un maçlarına gönderirler. Nasılsa baskı yok, rahat ol. Trabzonspor’un aleyhine çal, ilerisi için makbul hakem ol…