Her ay yeni bir projenin temellerini attığını ifade eden Başkan Genç, “Vatandaşlarımızın karşısına ‘En Mutlu Şehir Ortahisar’ taahhüdüyle çıkmıştık. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için toplumun bütün kesimlerine yönelik birçok proje yürütüyoruz. Ortahisarımızda halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Başkan Genç, projelerle ilgili şunları aktardı:

BÖLGENİN İLK DİJİTAL KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Trabzon’un ilk Gençlik Kütüphanesi açıldı

Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karadeniz Bölgesi’nin ilk dijital nitelikteki kütüphanesi olan Gençlik Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. 

Pazarkapı’da restore edilen tarihi nitelikteki binada hayata geçirilen dijital kütüphanede 26 bin adet elektronik kitap (e-kitap) ile 11 bin adet de basılı kitap bulunuyor.

 “İLK EMRİ ‘OKU’ DİYEN BİR İNANCIN MENSUPLARIYIZ”

Trabzon’un kültür, sanat şehri unvanını pekiştirmek için bu niteliklere hizmet eden kütüphane projelerinin önemli olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Belediyemizin bulunduğu bu alanda tarihi binayı Sayın Valimizin maddi desteğiyle hem de DOKA’nın maddi desteğiyle şehrimizin ilim, irfan, kültür hayatına ve hususen gençlerimizin erişebileceği şekilde bir kütüphane konseptiyle planladık. Bu güzel günde, eğitimin vurgulandığı bu güzel günde hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Biz belediye başkanı olarak tabii hizmetlerimizi yapıyoruz ama kalıcı olan eserler bu tür eserlerdir. Eğer bu şehir, kültür ve sanat şehri diyorsak, bu özelliklerimize hizmet eden bu eserleri hayata geçirmek zorundayız. Öğrencilerimiz, okullarımız kütüphanemizden istifade etmeye başladı. Çok güzel bir mekân oldu.” diye konuştu.

Kütüphane (9)-1

“ORTAHİSAR BELEDİYESİ SPOR KOMPLEKSİ…”

Tadilat çalışmalarının bitmesiyle birlikte Ortahisar’ın çok modern bir yüzme havuzuna kavuştuğunu belirten Başkan Genç, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’yle yaptığımız protokol neticesinde belediyemize devredilen Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nda tadilat ve güçlendirme çalışmalarını büyük bir titizlikle tamamladık. Şehrimizde yüzme sporunun icra edilebileceği ve bununla ilgili eğitimlerin verilebileceği en büyük yüzme havuzu olan Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu yapılan çalışmalar neticesinde deniz kenti Trabzon’a yakışan bir görüntüye kavuştu. Havuzumuzun korozyona uğrayan, tahrip olan bütün kısımlarını elden geçirerek güçlendirdik ve kullanıma hazır hale getirdik. Hem öğrencilerimiz, hem vatandaşlarımız havuzumuzdan en güzel şekilde istifade edecek. Ortahisarımızı yüzme eğitimlerinin ve yüzmeyle ilgili yarışma ve benzeri diğer etkinliklerin organize edilebileceği modern bir tesise kavuşturmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Diğer yandan burada yer alan bir adet kapalı üç adet de tenis kortumuzu modernize ederek tenis severlerin hizmetine sunduk. Belediyemiz tarafından 8-18 Ekim 2022 tarihleri arasında organize edilen Ortahisar Belediyesi 1. Geleneksel Senyör Tenis Turnuvası’nı burada gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Yüzme (2)

“TARİHİN BİZE EMANET ETTİĞİ BİR ESER”

Restorasyon çalışmaları süren tarihi Hasanpaşa Hamamı’nı gençlere yönelik kültürel ve sosyal amaçlı etkinliklerin icra edilebileceği bir mekân halinde hizmete açacaklarını ifade eden Genç, “Tarihin bize bıraktığı, emanet ettiği bir eser. Askeri hamam olarak teşekkül ettirilmiş binamız. Ve hamam olarak da kullanılmış ama zamanla bırakılmış, terk edilmiş. Biz göreve geldiğimizde bu konuyla ilgili valimizle yaptığımız istişarede devralmak talebimizi kendilerine ilettik ve burayı devraldık. Şu anda Valiliğimizin de desteğiyle ve kurul onaylı projemiz doğrultusunda tamamen orjinaline uygun olarak gün yüzüne çıkaracağız. Burada birçok orijinal unsur var. Ve hakikaten de kendini gün yüzüne çıkarmak isteyen bir eser halinde… İnşallah, tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Böylece tarihimize, ceddimize saygının, hürmetin gereğini de bir anlamda ifa etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Hamam 1 (4)

 “TRABZON AKVARYUM ZİYARETÇİ REKORU KIRDI

Dünyada yeraltında yapılan ilk akvaryum olan Trabzon Akvaryum’un beklentilerin çok üzerinde ziyaretçi akınına uğradığını belirten Başkan Genç, “19 Mayıs – 25 Kasım tarihleri arasında 180 bin kişi ziyaret etmiş. Hafta içi 1000, hafta sonu 2 bini geçiyordu ziyaretçiler. Okulların açılmasıyla birlikte ziyaretçi profili değişti ama hâlâ yoğun talep görüyor. Şu anda öngörülerimizin çok üstünde ziyaretçi oranını yakaladık. Yaz döneminde yabancı turistlerin ilgisi artmaya başladı. İnşallah kış sezonunda da devam eder.” dedi.

Akvaryum (3)

“ BOZTEPE SEYİR TERASI’NIN YÜZDE 90’I BİTTİ”

İnşaat çalışmaları devam eden Boztepe Yürüyüş Yolu ve Seyir Terası projesinin hayata geçmesiyle birlikte şehrin temaşa güzelliği olan en hakim noktasında yer alan Boztepe’nin Trabzon’un en cazip noktalarından biri haline geleceğini kaydetti. Projenin yaklaşık 5000 m²’lik bir yüzey alanında ve toplam uzunluğu 1 km olacak şekilde inşa edildiğini dile getiren Başkan Genç, “Şehrimizin en hâkim, en seyirlik noktalarından biri olan Boztepe’yi seyir terası projesiyle taçlandırıyoruz. Projemizle birlikte Boztepemiz şehrimize gelen turist ve ziyaretçilerin yanı sıra hemşehrilerimizin de en çok rağbet edeceği bir mekân olacak. Kızlar Manastırı’ndan başlayan ve doğu yönüne doğru uzanan yaklaşık olarak 1 km uzunluğundaki seyir terası ve gezinti yolumuzda çalışmalara 18/04/2022 tarihinde başladık. Şu ana kadar projemizin yüzde 90’ını bitirdik. Yıl sonuna kadar da tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz.” diye konuştu. 

Seyir (4)

“TRABZON’UN İLK SEYİR TERASI”

Proje içinde yer alan üniteler hakkında bilgi veren Başkan Genç, yürüyüş platformunun 3 metre genişliğinde 2 adet kent balkonunun ise 20 metre genişliğinde olacağını ifade ederek şu bilgileri aktardı: “Doğal yüzey üzerinde kazı dolgu en az yapılacak şekilde yerden her noktada en az 20-30 cm yükseklikte çelik ayaklar üzerinde inşa ediyoruz. Bu ayaklar üzerinde ahşap yürüyüş platformu inşa ediliyor. Yürüyüş platformumuzun genişliği 3 metre, seyir balkonlarında ise genişlik 20 metreyi buluyor. Yine projemiz içinde 2 adet kafeterya, 2 adet de cam kaplama teras yapılacak. Seyirlik alanı en güzel olan yerlerde 2 adet ahşap kent balkonu inşa edilecek. Balkonlarımızda kamelya, salıncak, ahşap döşemeli oturma alanları ve yeşil alanlar olacak. Cam teraslar hariç tüm yüzeyler ahşap kaplama yapılacak. Projemizin bütün ünitelerini dinlenme, gezinti ve seyretme ağırlıklı olarak tasarladık.”

Boztepe (5)

PELİTLİ VE ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Başkan Genç, Ortahisar’ı daha planlı bir şehir haline getirmek için kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini ifade ederek, bu amaçla Ortahisar Belediyesi’nin iştiraki olan Orkent tarafından yürütülecek projelerle birlikte Pelitli Mahallesi’nde 1. etap kapsamında 78 adet bina ile Çağlayan Mahallesi’nde 1’i okul olmak 46 binanın dönüştürülmesinin hedeflendiğini söyledi.

EN MUTLU KÖY PROJESİ

“En Mutlu Köy’ projesinin Geçit Mahallesi’nde 11,419 dekar alanda inşaat çalışmalarının başladığını ifade eden Başkan Genç, proje kapsamında inşa edilen tarım ve hayvancılık atölyelerinde dezavantajlı bireylerin doğanın terapatik etkisinden yararlanarak engelsiz bireylerle beraber çalışabilecekleri yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını kaydetti. Genç, “Engelli kardeşlerimiz toplumumuzun önemli bir kesimi. 11 bin metrekarelik bir alanda En Mutlu Köy projesi adı altında engelli kardeşlerimizin doğayla buluşarak bir şeyler üretebilmesi ve bu ürettikleriyle mutluluklarına katkı sağlayabilmesi için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Engelli kardeşlerimizin rehabilitasyonuna dönük olarak onları toprakla buluşturacak seralar, aynı zamanda topraksız üretimi de öğrenebilecekleri sera yapıyoruz. Diğer yandan tavuk ve kaz kümesleri yapılacak. El sanatları atölyeleri açılacak. Projemizi DOKA ile birlikte bakanımıza sunduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, şehrimizin evladı Mustafa Varank’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eş finansman modeliyle projemizi hayata geçiriyoruz. Sayın bakanımız bize 8 milyon TL destek oldu. Şu anda hızlı bir şekilde yapılıyor. İnşallah yıl sonuna doğru 1. etap kısmını tamamlayacağız. 2. Etap daha az tutuyor, kaynak bulup onu da en kısa zamanda tamamlayarak bütüncül bir yaklaşımla projemizi dezavantajlı bireylerin hizmetine sunacağız.” dedi.

En mutluköy (1)

En mutluköy (5)

KÜÇÜK DOSTLAR KLİNİĞİ SOKAK HAYVANLARININ İMDADINA YETİŞİYOR

Ortahisar Belediye’nin Küçük Dostlar Kliniği sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor. 2020 yılının Haziran ayında açılan klinikte bugüne kadar toplamda 3462 kedi kısırlaştırıldı; araç çarpması, hastalık ve yaralanma nedeniyle ise, 3216 kedinin tedavisi gerçekleştirildi. Sadece geçen temmuz ayında 116 kedi kısırlaştırıldı, 226 kedi ise tedavi edildi. İç ve dış parazitlere karşı 165 kediye de tıbbi müdahalede bulunuldu. Klinikte ayrıca 7 köpeğe ise kuduz aşısı yapıldı.

Acil durumlarda sokak köpeklerinin de ilk müdahalesinin de yapıldığı klinikte yavru, hasta ve yaralı kediler veterinerler tarafından dikkatli bir şekilde tedavi ediliyor. Tedavisi biterek sağlığına kavuşan hayvanlar tekrar yaşadıkları ortamlara bırakılıyor. 

Klinik (4)

 “KENDİ KÜÇÜK AMA İŞLEVİ BÜYÜK”

Küçük Dostlar Kliniği, 972 m² alan üzerinde 130 m² prefabrik yapı olarak inşa edildi.  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kliniğin kısa süre içinde Ortahisar ilçesinde bulunan yaklaşık 25 bin sahipsiz sokak kedisinin yaralanma ve hastalıklara karşı tedavisi için çok önemli bir merkez haline geldiğini kaydetti.

Klinik (6)

ÜÇ VETERİNER GÖREV YAPIYOR

Kliniğin acil durumlara karşı 24 saat hizmet verdiğini ifade eden Başkan Genç, “Merkezimiz, ortalama günde 20 kısırlaştırma operasyonu ile bunun yanında 25 yaralı veya hasta kedinin bütün tedavileri yapılabilecek şekilde tasarlandı. Klinikte 3 veteriner ve 10 görevli personel hizmet veriyor. Klinik ayrıca acil durumlar da düşünülerek, 24 saat müdahaleye hazır halde tutuluyor. Klinikte kedilerin yanı sıra acil durumlarda sokak köpeklerinin de ilk tedavileri yapılarak ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne kapsamlı tedavi için nakilleri sağlanıyor." dedi.

Sokak hayvanlarının yaralanma, sakatlık, kısırlaştırma ve hastalıklara karşı tedavilerinin yapıldığı merkezde; tam teşekküllü bir ameliyathane, 1 adet hekim odası, 1 adet görevli odası, 1 adet hasta hayvan bakım odası ile ameliyat öncesi ve sonrası hayvan bakım odası bulunuyor. 

Klinik (5)