Trabzonspor’un 5-0 kaybettiği Alanyaspor maçı sonrasında, “Her şeyi deniyorum ama ne yapsam olmuyor ve bu durum geçici gibi görünmüyor” diyerek, adeta çaresizlik içerisinde istifa sinyali veren, sonrasında camiadan aldığı destekle “mücadeleye devam” dediği açıklamasında, Trabzonspor’un içinde, takımın kadro ve taktiği ile ilgili dışarıya bilgi sızdıranlar var diyerek kendisine gelen eleştiri oklarını başka yöne çevirmeyi tercih eden Abdullah Avcı, bu açıklamasından çok kısa bir süre sonra bir tasarrufta bulunarak biri 33, diğeri 16 yıldır Trabzonspor’un bünyesinde çalışan iki elemanı altyapıya gönderdi. Hiçbir açıklamada bulunulmadan yapılan bu uygulama, ister istemez bu iki emektar çalışanı çok zor durumda bırakmıştır. Bu iki çalışanın, Abdullah Avcı ile görüşme isteği ise Abdullah Avcı tarafından “sizinle görüşüp enerjimi harcayamam” denilerek reddedilmiştir. Bugün, gelişen teknoloji ile küçülen dünyada, dünyanın en uzak köşesindeki bir takımın kadro ve taktiği hakkında bile bilgi sahibi olmak mümkünken, en büyük özelliği yana ve geriye pas yaparak istatistik peşinde koşan bir teknik adamın hangi kadro ve taktikle  oynayacağını rakip takım hocalarının kestirmesi çok da zor olmasa gerek. Bu iki çalışanın görev almadığı Hatayspor maçının kaybedilmesinin suçlusu kim ilan edilecek acaba diyordum ki, Abdullah Avcı suçluyu açıkladı; Dalgalanma… Ne yapsam olmuyor, kulübün içerisinde dalgalanmalar var, yönetimde, futbolcularda, çalışanlarda ve bizde de dalgalanma var diyerek, daha önce yaptığının aksine, suçu genele yaymayı tercih etmiş oldu. Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde Beşiktaş Başkanı’nın; “Hocam sana nasıl yardımcı olabilirim?” teklifine, “Olamazsın enerjim bitti” diye cevap veren Abdullah Avcı, sanırım dönem dönem enerji problemi yaşamakta.

Şampiyon olunmasına rağmen, geçen sezonun son on maçından bu yana oyun olarak takımı bir türlü istenilen seviyeye getirememesine ve sözleşmesinin bitmesine bir yıl daha olmasına rağmen imzalatılan 3 yıllık sözleşme sanırım Abdullah Avcı’nın motivasyon kaybı yaşamasına ve enerjisinin tükenmesine neden oldu.

Şampiyon kadroyu koruyamayıp, bir de üstüne yapılan yanlış transferler ile bugün takımın geldiği nokta kimin eseri ise mutlaka hesabını vermeli ve gereğini yapmalıdır. Basın toplantısında Süleyman Cebeci’nin neden değerlendirilmediği sorusuna, “onun yerinde 7 oyuncu var” diyerek cevaplayan Abdullah Avcı, bu cevabıyla zaten transferde yapılan yanlışları da itiraf etmektedir. Sayın Abdullah Avcı, madem 10 numara mevkisinde 7 oyuncu var, diğer bir çok mevkide eksikler varken neden böyle bir yanlışa imza attınız? Size rağmen bu transferler yapıldı ise neden bu transferlere onay verdiniz? Neden bir açıklama yapıp istifa etmediniz? Yok, eğer bu gereksiz transferler sizin onayınız ile yapıldıysa amacınız nedir? Aynı soruları yönetime de sorabiliriz. Bu gereksiz transferleri hoca yaptırdı ise neden engel olmadınız? Yok, eğer hocaya rağmen siz yaptıysanız amacınız nedir? Takım maliyetini 18 milyon Euro’dan 40 milyon Euro’nun üzerine çıkararak Trabzonspor’un  geleceğini nasıl ipotek altına alırsınız? Geçen sezon takım şampiyon olduğunda nasıl hepinizi tebrik ederek minnet duygularımızı ilettiysek, bugün yaşanan başarısızlıkta da eleştirmek ve hesap sormak görevimiz olmalıdır. Başarıyı nasıl sahipleniyorsanız, başarısızlığı da sahiplenerek gereğini en kısa zamanda yapmalısınız. Hem de enerjileriniz tamamen tükenmeden…