İş insanı Hasan Akyasan genel seçimler öncesi bir yazı kaleme aldı. İşte Akyasan’ın o yazısı;

SEÇİME BİR ADIM KALA

CUMHUR İTTİFAKI BAŞINA NE GELMELİ Kİ SEÇİM ÇALIŞMALARINDA VATANDAŞA ULAŞSIN...

10 yıldır süre gelen bir alışkanlık Ak Partiden MHP ve BBP'ye geçiş yapmak üzere.2002 yılında kırsal kesimin umudu, fakir fukaranın hayali, işsizin umudu, yaşlının ve muhtacın güvencesi olarak yola çıkan bir umut ordusu olan Ak Parti kurumsallık adı altında tüm bileşenlerini salon siyasetine, balo toplantılarına, saray ihtişamına, otel lobilerine mahkum etti.

 Geldiğimiz noktada kendi teşkilatından umudu kesen bir lider, yakın ekibiyle yollara düştü. Millete umut olamaya , milletin derdine derman bulmaya, yeniden büyük Türkiye’nin mihenk taşlarını döşemeye devam etmek için yollar arıyor.

 Ak Parti teşkilat yapısı kendi içinde savaşmaktan, kendi iç hesaplarını gütmekten, makam ve mevkileri paylaşma derdinden, bürokraside yer kapma çabasından, il ve ilçe başkanlıklarını süresiz işgal etme niyetinden, Milletvekilliği sıralamasında yer kapıp günü ve geleceği kurtarma çabalarından, bakan danışmanı olmak için(Ferman padişahımındır) naraları dizmekten bıkmıyor, usanmıyor ve bir türlü yüzünü millete dönmeye gayret göstermiyor.

İçlerinde: Durun arkadaş!Bu yol çıkmaz sokak kendinize gelin diyen herkesi değirmen taşı gibi öğütüp bir köşeye atarak yollarına devam ediyorlar. Ediyorlar ama millet için değil şahsi menfaatleri için.Ediyorlar ama bulundukları koltukları korumak için. Milleti unuttular, kırsalı unuttular, il ve ilçe meydanlarını unuttular, köyleri ve mahalleleri unuttular.

Gelinen  nokta o kadar vahim ki CUMHURİTTİFAKI tümüyle bu yöne evrilmeninin tam eşiğinde. 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimi açısından tam bir hüsran olabilir. Bunu kurtarmanın yolu CUMHURİTTİFAKI'nın vekil listelerine şehir şehir çalışmasına ve ittifakın 81 ile yayılmasına bağlıdır. Örnek / Trabzon’da görünen o ki Ak Parti 3 vekil çıkarabilecek.

Eğer 3 parti ittifak olarak girerse 4.cü vekili MHP alabilir ve CUMHURİTTİFAKI Trabzon’da 4 vekil çıkarmış olur. Tabi Ak Parti’nin ilk 3 sırasında olacak olan isimler birilerinin adamı yerine milletin adamı olursa bu teori gerçekleşmiş olur. Aksi bir durumda CUMHURİTTİFAKI en yüksek 3 vekille Trabzon’da hüsrana uğrar.

Gelinen noktada cumhurbaşkanımızın TV ekranlarından muhalefet partilerini  eleştirme dili ve özgüveni CUMHURİTTİFAKI'nın teşkilat yapısına her durumda kazanacağız, çalışsak da olur çalışmasak da düşüncesine evrilmesine sebebiyet vermiştir.

Seçim ülke tarihinin en önemli seçimidir diyen CUMHURİTTİFAKI ,ama bu sözün altını sahada doldurmaya çalışan maalesef millet ittifakı gibi görünüyor. Toplantıdan toplantıya sürekli teşkilat içinde oluşan resim paylaşma merakı, iki kravatlı yan yana buldu mu seçim çalışması yaptık düşünen teşkilat yapısıyla bu seçimde başarı kazanmak mümkün değil.

Milletimizin feraseti Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ı sarıp sarmalayacak lakin geriye kalan tüm kesimler bu sınavı kaybetmiş olacak. BU ÖYLE BİR SEÇİM Kİ KAZANMAK DA, KAYBETMEK DE UNUTTUĞUNUZ BİR KAPI ZİLİNİ ÇALMAYA BAĞLI.UNUTAN KAYBEDECEK HATIRLAYAN KAZANACAKTIR.

Hasan AKYASAN