Süper Lig’in ilk yarısının son haftasında, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Trabzonspor, oyunun son on dakikası hariç, büyük bir üstünlükle oynadığı maçı, 2-1 kazanarak ligin ilk yarısını galibiyetle kapatmış oldu. Maçın başlamasıyla birlikte oyunda üstünlüğü eline alan Trabzonspor, maçın 36. dakikasında, ceza sahası içerisinde Ekuban’ın pasıyla buluşup yaptığı şık hareketlerden sonra, topu ağlara gönderen Djaniny’in golüyle, 1-0 öne geçti ve ilk yarı da bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıya da etkili başlayan Trabzonspor, 54.dakikada Nwakaeme’nin mükemmel pasıyla buluşan Ekuban’ın attığı gol ile 2-0 öne geçti ve son 10 dakikaya kadar da, skoru daha da arttıracak pozisyonları bulmasına rağmen, gerek son hareketlerde yapılan yanlış tercihler, gerekse de skorun verdiği rahatlık, bu pozisyonların gole çevrilmesine engel oldu. Maçın 80. Dakikasından sonra Trabzonspor  yarı alanında baskı kuran Gençlerbirliği, 86. Dakikada, Hosseini’nin acemice yaptığı geri pas sonucu oluşan penaltıyı kullanan Da Motta’nın attığı gol ile farkı bire indirirken, Trabzonspor, rahatlıkla ve farkla kazanacağı bir maçta daha, maçın son düdüğüne kadar yine taraftarlarını yormayı başardı!

Penaltıya neden olan pozisyonda, hem de ceza sahası içerisinde ve çok rahat pozisyondayken, geri pası kullanan ve bu pası rakibe atan Hosseini, geçen yıl şampiyonluğu kaybetmemize neden olan Alanyaspor maçının son dakikalarında gördüğü kırmızı kart ve peşinden gelen Alanyaspor golünü bizlere hatırlattı. Hosseini’nin bugün yaptığı hata, uzatılacağı söylenilen sözleşmesini de zora düşürdü diyebiliriz. Zira bu seviyede, böyle bir hata kabul edilemez.

Son 10 dakikaya kadar takım olarak mükemmel bir görüntü veren Trabzonspor’da en etkili oyuncu kimdi derseniz, kesinlikle Berat derim. Berat’ın, bugün oynadığı hatasız ve akıllı oyun, Trabzonspor’a ve Milli Takım’a büyük hizmetleri olacağının müjdecisi gibiydi.

Maçın hakemine gelirsek, daha önce de Trabzonspor maçlarını yöneten ve bu maçlarda verdiği hatalı kararlar ile oldukça konuşulan Mustafa Öğretmenoğlu, bugün de verdiği hatalı kararlarla yine gündem olacak sanırım. Maçta, takdir haklarını hep ev sahibi takımdan yana kullanan maçın hakemi,  ilk yarının son bölümünde, sarı kartı olan Soner’in, Abdülkadir Parmak’ı ceza sahasına girerken çekip düşürmesine, hem de önünde olmasına rağmen devam dedi. Zira bu pozisyonda faul verse, mecburen Soner 2. sarı karttan atılacak ve Gençlerbirliği 10 kişi kalacaktı. Oyunun son dakikasında, Trabzonspor ceza sahasının sağ çizgisi ile aut çizgisinin kesiştiği yerde, Trabzonspor aleyhine verdiği faul ve Kamil Ahmet’e gösterdiği sarı kart ise adeta evlere şenlikti. Bu dakikada, acaba maçı berabere bitirebilir miyim diye bir deneme yaptı ama yanıldı. Sanırım, Trabzonspor’un yükselen bu formu, hakemleri yine “deneme yanılma” metoduna yöneltmeye başlamış. Daima yanılmaları dileğiyle…