Uzun bir beraberlik serisinin ardından, geçen hafta evinde galibiyetle tanışan Trabzonspor, hedeflediği daha üst sıralar için mutlak galibiyet parolası ile geldiği Göztepe deplasmanında, etkili bir oyun ortaya koyamayınca, ara verdiği beraberliklere devam etmek zorunda kaldı. Oyuna iyi başlayan, topa daha çok hakim olan ve pozisyonlarda bulan Trabzonspor, bunları gole çeviremezken, kalesinde yaşadığı tehlikelerde ise sakat oyuncusu  Edgar’ın eksikliğini hayli hissetti diyebiliriz. İlk yarının uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyonda, Hosseini’nin pozisyon hatası nedeni ile kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kalan Jahovıc, topu filelere gönderirken, takımının da soyunma odasına önde gitmesini sağlıyordu. Trabzonspor, ikinci yarının başlaması ile  birlikte, gol için daha istekli görünmesine rağmen, daha çok pozisyon bulan, maalesef ev sahibi Göztepe oldu.

63. dakikada oyuna Abdülkadir Ömür ile müdahele etmek isteyen Abdullah Hoca, bu hamle ile, maç sonunda yine yanlış bir değişikliğin sonucunu yaşamak zorunda kaldı. Abdülkadir Ömür oyuna girerken Vitor’un oyun dışına alınması, eğer Vitor’un bir sakatlığı yoksa, gereksiz bir hamleydi. Vitor’u dışarı alıp, savunmayı üçleyen ve en geriye Berat’ı çeken Abdullah Hoca, Berat’ın bu bölgede gördüğü kırmızı karttan   sonra, ipleri tamamen Göztepe’nin eline vermiş oldu. Maçın son bölümünde,  Trabzonspor kalesinde bir çok pozisyon bulan Göztepe karşısında Uğurcan, skorun artmasına izin vermezken, Ekuban, Trabzonspor’da 100. maçını, 88. dakikada attığı gol ile taçlandırarak, takımını beraberliğe taşıyan isim oldu ve bu gol ile skor 1-1 olurken maç da bu sonuçla sona erdi.

Bu maçtan çıkaracağımız sonuç; Diabate’ye, keşke Afobe ve Baker kadar şans verilebilseymiş…

Umarım aynı hata Abdülkadir Parmak ile devam ettirilmez…

Sekiz yüz bin euro teklif ettiğiniz Hosseini’yi, bir kez daha değerlendirmenizde yarar var sanırım. Eğer önümüzdeki sezon alternatif olarak düşünülüyorsa, alternatif bir oyuncu için bu para çok, yazık günah. Eğer stoperlerden birini satıp banko oynatırım diyorsanız, geçen sene şampiyonluğu stoper yetersizliğinden verdiğimizi ve Hosseini’nin de kadroda olduğunu unutmayın derim…

Futbolda her zaman hata olabilir ama hatada ısrar zarar verir…