Tansel Kolcu yazdı

Süper Lig’in 25. haftasında, sahasında Hatayspor’u misafir eden Trabzonspor, ilk yarısı golsüz sona eren maçı,  49. dakikada Trezeguet ve 77. dakikada Bardhi’nin attığı gollerle 2-0 kazanarak, 5 hafta sonra 3 puanla tanışmış oldu. 

     Haftalardır, Trabzonspor’a oynattığı oyun ve bu oyundaki ısrarı nedeniyle eleştirilen Abdullah Avcı, alınan mağlubiyete rağmen, geçen haftaki Beşiktaş maçında, hatadan dönüşün ilk sinyallerini vermişti. Hafta arasında oynanan Gençlerbirliği kupa maçının son dakikasında atılan gol ile uzatmalara taşınan ve uzatmalarda, Trabzonspor’un galibiyeti ile gelen çeyrek finalin verdiği moral ile bu maça çıkan Trabzonspor, etkili oynadığı ve rakibine maçın son dakikalarına kadar pozisyon bile vermediği maçı rahat kazanmasını bilirken, Meunier, Gençlerbirliği maçının ardından, bugün de Trezeguet’e yaptığı asistle, takımın öne çıkan isimlerinden biri oldu. Yine haftalardır eleştirilen Eren’in ise, Trezeguet’in dönüşü ile birlikte, oyununda görülen pozitif ivmenin, gelecek maçlar için umut verici olduğunu söylemeliyim. 

     Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer dahil, Trabzonspor’da daha önce görev yapan teknik direktörler, başarısız olduklarında, kan değişikliğinin Trabzonspor’un yararına olduğu düşüncesiyle görevlerini bırakma konusunda tereddüt etmemiş, tereddüt edenler ise yönetim tarafından görevden alınmışlardı. Kimi dönem, liderin 2 puan gerisinde olan takımın hocası görevden alınmış, kimi dönem, 2 maç üst üste kaybedilmesi sonucu, takımın hocası görevden alınmıştı, fakat bu dönemlerin tümünde taraftarlar, teknik yönetimi eleştirseler de takımlarını yalnız bırakmamışlardı. Bugün tribünlere baktığımızda Trabzonspor, tarihinde yaşanmamış bir yalnızlık ile karşı karşıya. Taraftarlar, yıllar sonra gelen şampiyonluğun hatırına, 4 maç üst üste kaybeden bir takımın hocasını, tribüne gelip protesto etmek yerine, tribünleri boş bırakarak oynanan oyuna olan tepkilerini, sessizce dile getirmişlerdir. Sayın Avcı, Beşiktaş maçı ile başlayan ve bugün devam eden olumlu futbol ile hatalarından sıyrılabileceğinin sinyallerini vermiştir. Sayın Avcı, Trabzonspor’u Trabzonspor gibi oynattığı sürece, sonuç ne olursa olsun, tribünlerin, en kısa zamanda, yeniden eski günlerine döneceğine kesinlikle inanıyorum. 4 hafta üst üste kaybetmenin verdiği cesaretin, geçici olmamasını dilerim.