Seni çok sevdik hemen hepimiz. Öyle ki Demokratik Sol bir aileden gelme olduğumuz halde gönül verdik size Sayın Cumhurbaşkanı. Fakat 2012'den sonrası  Savunma Sanayi  ve dış politika hamleniz dışında tutulacak tek bir doğrunuz kalmadı. Şahsınızı hala farklı görüyorum. Öyle inanmak istiyorum ama ne yazık ki kadrolarınız ve hükümetiniz beni ve size gönül vermiş birçok kişiyi karamsarlığa itiyor.

Yapılanları inkar edemem!

2002-2012 arası, Ulaştırma, Sağlık başta olmak üzere çok önemli hizmetlere imza attınız. Ben kendi adıma hiç birini inkar edemem. Savunma Sanayinde devasa işlere yelken açtınız. Hep takdir ettim. Şu an beni partinize olumlu baktıran tek yön, Savunma Sanayi ve Dış politika.

Bu adamlara bizi neden mecbur kıldınız?

Ekonomi, adalet, liyakat tam bir felaket. Mesela bir vatandaş olarak diyorum ki, neden adam görünüşlü boş insanlara bizleri oy vermek mecburiyetinde bıraktınız? Neden bulunduğu şehrin vatandaşına hizmet eden, çözüm üreten vekil adayları değil de, sadece tasmasını elinde tuttukları kişilerin işlerini gören, atamalarda liyakati değil kendilerine yakın olanı tercih eden vekilleri aday gösterip bu millete ille de oy verin dediniz!  Daha sizin, "Diklenmeden dik durun" sözünüzü bile idrak edemeyen, halka tepeden bakan kibir abidelerini nasıl oldu da cımbızla seçip bu millete dikte ettiniz?

Belediyelerinize bakın! Tam bir felaket...

Belediyelerinize bir bakın sayın Cumhurbaşkanı! Bir araştırın. Her belediye de, her masa için üç dört kişi oturuyor. Yani ihtiyaç olmadığı halde masa başında örgü örenlerden tutun da bilgisayar oyunu oynayanlara kadar her tür boş insan bulursunuz. Belediyelerinize tarafsız ve tarafınızdan yetkilendirilmiş tanınmamış kimseler gönderin de bir bakın. Bakın ki size ait belediyelerde kiralanan araçlar gerçekte hangi birim amirlerinin kesesine hizmet ediyor! Bakın ki, bir belediyede bir aileden kaç kişi iş kapmışken, yine Ak Partili olmalarına rağmen nice üniversite mezunları boşta geziyor. Mesela ben bir örnek vereyim. Size ait bir belediyede baba, oğlu, gelini ve amca oğlu iş başı yapmış! Soruyorum sayın başkan, sizce bu hazreti Ömer mi yoksa Firavun adaleti mi? Sorarım bu adaletsiz işe alımların mahşerde hesabını kim verecek?

Trabzon'a birilerini gönderin!

Sayın başkan, Trabzon'a birini gönderin sessizce! Gerek kentin göbeği, gerek merkez caddeler, gerekse ana caddelerin bir arka sokaklarını incelettirin. Turizm sezonunda Arapların gözdesi Trabzon'da 1 yıldır sokak ve caddeler ormana giden toprak yolları aratacak durumda! İnsana verilen değer, sadece sosyal medya üzerinden yapılan nabza göre şerbet babında ki paylaşımlar mı olmalı? Halkla bütünleşmek samimiyetsiz tebessümlerde bulunmak mıdır?

Yerelden genele geçelim çok kısa!

Bu adalet mi? Farkınız nerede?

1800 lira emekli maaşı alan insanlar ya da asgari ücretle hayatını idame ettirenler, maaşlarını ev kirası ile elektrik, doğalgaz ve belediyelerinizce kesilen su faturalarına yettirebiliyor mu? Hiç düşündünüz mü ki bu vatandaş ne yiyip ne içiyor! Ben söyleyeyim size. Kira ortalaması 900 lira. Doğalgaz 500 lira, elektrik faturası 400 lira, su faturası 150 lira. Allah'a hesap vereceğiz. Öyleyse söyleyin ne yiyecek bu emekli?

Hani sosyal adalet! Oysa siz farklı olmalısınız. Kur-an ehli olarak adalet ve hakça paylaşıma çok dikkat etmelisiniz. Bir emekli 1600, 1800 lira alırken, devlet dairesinden emekli olan biri 8000 lira maaş alıyor. Bu hakça ve sosyal adalet midir?

Devlet dairesine girememek suç mu?

Devlet kurumu pirimi yüksek ödüyor olabilir. SGK da bir devlet kurumu değil mi? Devlet işine birileri torpille girmişken, binlerce yüzbinlerce insan torpil bulamayıp girememiş ve özel sektörde çalışmak zorunda kalmışsa, bu kimin kabahatidir? Verilen hak geri alınmaz elbet. Fakat yeni bir düzenleme ile aradaki uçurum, bundan sonrası için giderilemez mi?

Sayın başkan, liyakatli insanların bertaraf edilmesine müsaade etmeyin. Partinizde tepeden tırnağa değişikliklere gidin. Özellikle emekliler arası adaletsizliğe çözüm üretin. Belediyelerinizi lütfen göstermelik değil gerçekten denetleyin. 2023'ü şahsınızla geçmek istiyoruz ama hükümet ve yerel yönetimlerinizle değil. Müslüman; adaletli, vefalı, samimi ve  hizmet ehli olmalı. Ne acıdır ki partiniz ve hükümetiniz;  bu vasıfların çoğunu kaybetmiş durumda. Size gönül veren bir vatandaş olarak arz ederim.