Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılan Millet Bahçesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu. 

Hüseyin Avni Aker ile Yavuz Selim Stadı yerine yapılan Millet Bahçesi’nin şehir merkezinde yer alan en büyük yeşil alan olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Cumhurbaşkanımız 2014 yılında şehrimizi ziyaret ettiği zaman buranın yeşil alan olması yönündeki düşüncemizi kendisine iletmiştik. Son yıllarda betonlaşmayla birlikte şehir merkezimizde vatandaşlarımızın gezip, dinlenebileceği, nefes alabileceği yeşil alanların sayısı azaldı. Bundan dolayı Ortahisar Belediyesi olarak merkez mahallelerimizde yeşil alan ve park projelerimizi hızla artırıyoruz. TOKİ ve Büyükşehir Belediyemiz işbirliğiyle yapılan Millet Bahçesi de bu kapsamda yapılan en büyük proje hüviyetinde… Bu kararı alarak hayata geçirilmesi talimatına veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.  TOKİ Başkanımız Ömer Bulut Bey’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a da desteklerinden ötürü teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi. 

baskan-genc-cumhurbaskanina-sukranlarini-sundu.JPG

“ŞEHİR MERKEZİNDEKİ EN BÜYÜK YEŞİL ALAN”

Bütün Türkiye genelinde uygulamaya sokulan millet bahçeleri projelerinin bugüne kadar bu içerikte yapılan en büyük projeler olduğuna dikkat çeken Başkan Genç,  “Trabzonspor’umuzun birçok şampiyonluğa imza attığı Avni Aker Stadı’nın yerinde çok güzel bir proje hayat buluyor. Şehir merkezinin yeni nefes alanı burası olacak… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün Türkiye genelinde uygulamaya soktuğu vatandaşlarımızın dinlenme, gezme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılayacakları millet bahçeleri projeleri bugüne kadar ülkemizde yeşil alanlar ve parklar konusunda hayata geçirilen en büyük projeler... Şehrimizde azalan yeşil alanları artırmak için inşa edilen Millet Bahçesi’nin şehrimiz açısından önemi çok büyük. Gezinti, dinlenme, oyun ve eğlence ünitelerinin yer aldığı Millet Bahçesi projesi vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte çok keyifli zamanlar geçirebilecekleri bir mekân olacak.” dedi. 

baskan-genc-cumhurbaskanina-sukranlarini-sundu-002.JPG

“KENT PAYDAŞLARININ ORTAK KANAATİYDİ”

Yavuz Selim Stadı’nın Millet Bahçesi’nde yaşatılmasıyla ilgili verdiği sözün hayata geçirilmesinden dolayı çok memnun olduğunu belirten Başkan Genç, “2014 yerel seçimleri öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu iletmiştik. Vatandaşlarımıza Yavuz Selim’in yaşatılmasıyla ilgili de bir söz vermiştik. Kent paydaşlarımızda da böyle bir kanaat oluşmuştu. Şehrimizin kanaat önderleri ve spor camiasının temsilcileri, özellikle ASKF, aynı bölgede yapılmasına destek olmuşlardı. Bu sözümü yerine getirmiş olmaktan dolayı da son derece mutluyuz, memnunuz. Bu konuda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.