Trabzonspor taraftarı eğer; “Trabzon benim sevdam”  diyorsa, gün bugündür. Trabzonspor tarihinde 27 yıldır aktif bir şeyler yapıyorum. Böylesine bir kepazeliğe çok az rastladım. Taraftar, medeni  şekilde ve taşkınlık yapmadan, kulübüne sahip çıkmaya devam etmelidir.

Fazla uzatmayacağım. Trabzonspor’da Şenol Güneş sonrası en büyük başarılara imza atmış, 9 derbi maçta tek bir mağlubiyet almış, tüm imkansızlıklar ile boğuşmuş, 1993 yılından beri tanıdığım ve adamlığını, duruşunu hiç kimseye değişmeyeceğim Ünal Karaman’a ihanet edenler var. 8 Aydır yazıyorum. Ama ‘düşman’ ilan edildim, belli kesimlerce! Oysa tek derdim hak ve adalet! Tek derdim Trabzonspor oldu. Dedim ki, Trabzonspor’un içinde bir çıkar çetesi var. Dedim ki, bu çete 2008 Sadri Şener dönemi ile kulübe adım attı. Dedim ki, bu çete çökertilmeli! Hiçbir siyasetçi duymadı. Ya da duymazdan geldi!Bilgisiz taraftar kesimi ise bizi ‘düşman’ ilan etti. Sağ olsunlar. Ama 27 yıldır, özellikle Sadri Şener döneminden beri gördüğüm o dur ki; ne bir gazeteci, ne hakem ne bir başkası! En büyük düşman; yönetici kılıklı, liyakatsiz ve çıkarcı takımlarıdır! Trabzonspor’u bunlar bu hale getirmiş, 2007 yılı sonunda 37 trilyon borcu olan bir kulübü, iflasa sürüklemiştirler. Bu kulüp iflas etmiştir. İflas, Ziraat Bankası üzerinden borçlanılarak, iki yıl ötelenmiştir. Bunun dışında değişen bir şey yoktur. Bu çıkar çetesi, hem Sadri Şener dönemi, hem Muharrem Usta dönemi, hem de bu dönem kulübün içindedir! Trabzonspor hocası Karaman ise, 27 yıldır hiç görmediğim şekilde bir dik duruş sergilemiştir. Adamdır adam! Şenol Güneş bile bu denli dik duramadı. Tektir bu konuda Ünal Karaman! Şöyle dedi: “Ben bu kulübün parçasıyım ve ekmek yiyorum. Ekmek yediğim yerde kimsenin kendi çıkarları için transfer yapmasına izin vermem. İzlemediğim, bilmediğim hiçbir oyuncuyu aldırmam”! İşte çıkar çetesini rahatsız eden de bu olmuştur. Çünkü Karaman, çıkar çetesinin tekerleğine çomak sokmuştur! Tam da kendisine yakışır bir tavır sergileyen Karaman, kulübü çıkarcılara karşı korumak için adeta kendini feda etti.

Şimdi taraftara sesleniyorum. Trabzonspor camiası eğer adamsa; yönetimden üç ismi istifa ettirmeli. Eski iki yönetici kulüpten ihraç edilmeli. Ünal hoca göreve getirilmeli. Siyasiler, artık para dışında hiçbir işe burun sokmamalı. Taraftar bu yanlıştan dönülene kadar tesislerden ayrılmamalı. En önemlisi Trabzonspor asbaşkanı istifa ettirilmeli. Tesislerden ayrılma taraftar! Kulübünüzü kimsenin keyfiyetne bırakma Trabzon.