61TrabzonHaber-

Avrasya Üniversitesi'nin Yomra'daki yerleşkesine bir gece iş makineleri giren İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ertesi gün de yerleşkenin bahçesine kanallar kazdırmış ve kampüsü sosyal alandan izole edecek duvarlar için temel attırmaya çalışmıştı.

Bu gelişme üzerine Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Yomra'daki yerleşkeyi sorun çözülene kadar kapatma kararı almış ve eğitimi başka yerleşkelere taşımıştı.

Yerleşkeden olan öğrenciler, çalışanlar ve bölgedeki esnaflar da Avrasya Üniversitesi'nin haklılığını duyurmak için sosyal medyadan gruplar oluşturmuş, büyük basın organlarının dikkatini çekmek için çalışmalar düzenlemeye başlamıştı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, bu gruplardan birine atılan mesajları kişisel hesabından yayınladı. Başkan Bıyık, içerisinde herhangi bir hukuksuzluk bulunmayan içeriği "kara propaganda" olarak niteledi. Bıyık ayrıca hakkını arayanlara "sosyal medyada ucuz siyaset yapmayı kenara bıraksınlar" dedi.

Başkan Bıyık, Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi mağdurlarının birbirlerine gönderdiği; "Gecenin bir yarısı kampüsümüzde gerçekleşen hukuksuz olayı resimlerle destekleyerek anlatmalıyız. Üniversitemizin Yomra'ya kattıklarından bahsetmeliyiz." mesajı alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"Aleyhimde kara propaganda yapılması için whatsapp gruplarına talimat yağdıranlara tavsiyem, bu ucuz sosyal medya siyasetini bir kenara bıraksınlar. Bu tür basit şeyler, insan olana yakışmıyor. Ben halkın verdiği vazifeyi yapıyorum. Herkesi de vazifesini yapmaya davet ediyorum." 

Öte yandan söz konusu mesajlarda Mustafa Bıyık'ın adının dahi geçmemesine rağmen, başkanın; "Aleyhimde kara propaganda yapılması..." gibi bir ifadeyi kullanması da "Başkanın kendisi kara propaganda yapıyor." şeklinde tepkileri beraberinde getirdi.

Bıyık'ın, kendisi gibi düşünmeyenleri hedef gösterme çabası ise halk arasında; "Trajikomik Başkan" değerlendirmelerine yol açtı.