Bordo mavili takımın zorlu Monaco deplasmanı öncesi açıklamalarda bulunan başkan Ahmet Ağaoğlu

Trabzonspor'u polemik içine çekmeye çalışanlara ne söylemek istersiniz? Şeklinde gelen soruya:

"Futbol böyle oynanmıyor bunu bilsinler, polemiklere girmeyeceğiz. Duymuyoruz, ilgilenmiyoruz. Bu kulübün başkanlık mevkisi ağırdır. Herkese cevap verecek yerde oturmuyoruz."

Uğurcan Çakır ve teknik direktör Abdullah Avcı ile ilgili gelen eleştirilere yanıt veren başkan Ağaoğlu:

‘’ Sıkıntılı maçlar olabilir. Sıkıntılı dönemler olabilir. Bunlar her futbolcu için geçerli oyuncunun değerinden bir şey kaybettiği anlamına gelmez. Uğurcan takım kaptanı. Milli takımın kalecisi. Trabzonspor’un en önemli değerlerinden birisi. Trabzonspor’u özellikle son 4 yıl, ki benim başlangıç dönemlerinden en önemli varlıklarından bir tanesi. Bana Uğurcan ile alakalı soru sorduğunuzda övgü dolu kelimelerin, sözlerin dışında bir şey sarf etmem mümkün değil. Dünde böyleydi, bugün de böyle, yarında böyle olacak’ dedi.

Abdullah Avcı ile ilgili olarak ise Ağaoğlu, “Türkiye’de bir olgu var. Ve hiçbir şekilde tasvip etmediğim bir olgu. Bir yerde bir hata yapıldığında, arzu edilmeyen sonuçlar alındığın zaman değiştirelim. Hayır değiştirme diye bir şey söz konusu değil. Değiştirdiğiniz zaman yeniden başlarsınız. Yeniden başladığınız zaman aynı hatayı yapmayacağınız anlamına gelmez. Ama, hata varsa, eksik varsa düzelterek yola devam etme şansı olduğunuz zaman işte zaman kazanırsınız. Benim düşüncem bu”’ dedi.

Ağaoğlu, telefonun ekran görüntüsünde yer alan Uğurcan Çakır'ın fotoğrafını da kameralara gösteterek "Türkiye'nin en iyi kalecisi"' dedi.