Bordo mavili takımın başkanı Ahmet Ağaoğlu dün akşam Ulusal kanalın ana haber bülteni canlı yayınına bağlanıp gündemle ilgili açıklamalarda bulunurken önemli noktalara dikkat çekti!

Ağaoğlu "UEFA depremin ertesi günü arayarak Trabzon’da bir sorun olup olmadığını sordu, biz etkilenmediğimizi söyledik ancak mental olarak durumumuzun iyi olmadığını söyledik. UEFA bu maçları oynatıyor ve maçın oynanmasına karar verdi, hükmen mağlup olmak yerine böyle bir karar verdik eğer oynamasan men edilebilirdik, ilerisinde de sorunlar oluyor. Avrupa sıralamasında 12. Sıraya kadar yükseldik. 400 puan daha aldık, ülkemize faydalı oldu.

Ülke olarak kendimizi toparlayabilmiş değiliz, depreme yardımla uğraşırken, hocamıza teşekkür ediyorum. Takımı olağanüstü bir çabayla takımı maça hazır hale getirdi. Yerli yabancı oyuncularımızın çok büyük bir bölümü felaketten ciddi bir şekilde etkilendi.

Fikir o kadar zor bir fikir değildi, ülkemizi derinden sarsan süreci millet olarak birlikte yaşıyoruz. Bütün taraftarları Trabzon’a Akyazı’ya davet ettik. Maçın bütün geliri AFAD’a bağışladık. Kombineler iptal edildi bütün stadyum satışa açıldı. Hangi takımın taraftarı olursa olsun maça rahat girebilecek. Sosyal medya hesaplarımızdan futbolcularımız ve hocalarımızla çağrı yaptık. Diğer takımlarımızın taraftarları da destek verdi. Olması gereken bir görüntüydü mesaj da açık netti. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, ortak bir acı karşısında hepimizi derinden yaralayan felaket karşısında verilmiş birlik beraberlik görüntüsüydü. Birbirimizle tartışırız zaman zaman yüksek frekanslarda olabiliyor, rekabete dayalı bir aktivite futbol Türkiye’de! Zaman zaman dozu kaçabiliyor, yöneticiler birbirilerine karşı kırıcı olabiliyor. Ülkeyi etkileyen bir durumda hepsi arka planda bırakıp en yoğun şekilde beceren ve yapan topluluğuz.

Ligin devam etmesi ile ilgili de konuşan Ahmet Ağaoğlu: "Ya oynayacağız ya da ligi iptal edeceğiz, 3-4 Mart’ta başlıyor maçlar. Orada bir 2 haftalık ara veriliyor, maçların da 15 Mayıs itibariyle tamamlanması gerekiyor. 2 hafta haftada çift maç oynamak zorundaydık. 4 hafta 3'er gün arayla maç oynayacağız. Kupa ve Avrupa maçları oynayacak takımlar var. 3 Mart ve 10 Mart’ta oynamak durumundayız. Ligleri iptal etmek finansal anlamda sıkıntı çıkarır kapılarına kilit vurması demektir. İrdelersek de doğru olmaz.

Dostluğun devam edeceğini ifade eden Ağaoğlu "Ligin ilk yarısı Fenerbahçe maçını Ali Koç ile birlikte seyrettik. Fenerbahçe maçlarına hiç denk gelmedi cezam. 3 sene önce Galatasaray maçına denk gelmişti cezam. Dostluk konusunda sıkıntı yaşamayız. Hiçbir stadyumda hiçbir şekilde birkaç bireysel şey hariç hiç sıkıntı yaşamadım. Sanıyorum Nisan ayında oynayacağız, maça aynı şekilde 4 sene nasılsa seyrettiysem yine izleyeceğim." İfadelerini kullandı.