Yükselen ve dünyanın yeni çekim merkezi olan Çin'in yükselişini her türlü tehdit şantaja artırılan vergiler,  kotalar vs. gibi etkenlerle bir türlü durduramadı.

Ama bu ABD tarihin tozlu raflarına, sovyetlerine akıbetine uğramamak için yapmayacağı şey yoktur.

Hatırladığım kadarıyla örnekleyelim.

ABD’nin Çin’in canını nasıl yakacağını ve buna nasıl meşru bir zemin hazırlayacağının örneklerine geçmeden bir hususu özetlemek isterim.

ABD dünya üzerinde yaptığı operasyonun birebir aynısını çok kötü bir şeklide resmi ideolojinin bekçileri vesayet bizde kendi halkına uygulamıştır ve temsilciler değişse de uygulamaya devam etmektedir.

Şimdi benim hatırladığım Pakistan ile Türkiye’nin orantısız bir şekilde yakınlaşması sonucu ABD Pakistan başbakanı Ziya Ülhak’ı kaza süsü vermek için kendi genel kurmay başkanıyla birlikte aynı uçakta yerden fırlatılan stinger füzesiyle vurmuştur. Böylece ABD’nin kontrolü dışında oluşumların önüne geçmiştir.

Çin Afrika’nın bütün yer altı ve yerüstü doğal kaynaklarını uzun yıllık şekilde kiralamıştır. ABD geç uyanınca çinin bölgede rahat  hareketini engellemek için Somali korsanları adı altında bir örgütü aktif edip sonra bu örgütle mücadele etme bahanesiyle birleşmiş milletlerden bu alanda koalisyon kontrol askeri gücü bölgede konuşlandırmıştır.

ABD islam dünyasının zengin doğal kaynaklarına çökmek için

Bizzat kendi ikiz kulelerini binaların yapım aşamasında projelendirilen yıkım projesinde yer alan düşük yoğunluklu nükleer bombayı patlatarak imha etmiştir.

Bunu islamcı elkaide yaptı diyerek yapacağı işgallere sahicilik kazandırmak, intikam ve öç almak için binlerce insanın ölümüne neden olmuştur.

Sonunda kuzey Afrika’dan Afganistan’a kadar bütün islam dünyası işgal edilmiştir.

Örnekleri çoğaltabilirim.

Corona virüsünün en etkili olduğu ülkelere bakın. Abd, İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya, Türkiye, ölüm sayıları anormal değil mi? Çin’i nasıl bir bela beklediğini tahmin bile edemiyorum.

Batı ittifakı coronada da ittifak etmiş. Yılın sonuna doğru büyük ihtimalle ABD yine kendi yediği haltı Çin’i durdurmak için yine mağduru oynuyor. Yine yanına batı ittifakını almış yeni bir operasyonun habercisi. Bu seferki adı birleşmiş milletler değil.

Çin’i bitirecek uluslararası mahkemelerde devletlerin ve sigorta şirketlerinin açacağı trilyon dolarlık tazminat davaları Çin’in canını çok fena yakacağa benziyor, bekleyip göreceğiz. Bu ittifakın bir parçası olma noktasında bakalım biz bir koyup üç mü alacağız yoksa…