Dünya genelinde yaşanan  Covid-19 pandemisi nedeni ile ara verilen Süper Lig Cemil Usta sezonu 27. haftasının açılış maçında, deplasmanda Göztepe ile karşılaşan Trabzonspor, iyi başladığı  maçın 16. dakikasında, aradığı gole çok rahat ulaştı. Bu dakikada, Pereira, sağ kanattan sıfıra inip ceza sahasına güzel bir top kesince, aynı güzellikte topa yükselen Nwakaeme, düzgün bir kafa vuruşu yaparak, attığı gol ile takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra da sayısız fırsatlar kaçıran Trabzonspor, maçın hakemi “Küçük”ün gösterdiği gereksiz bir kartla, 41. dakikada 10 kişi kalınca, haliyle bütün oyun planı da bozulmuş oldu. Bu pozisyonda, ikinci sarı kartı yaratan hakem, bu pozisyondan daha önceki bir pozisyonda, Soner'in rakibine, karakucak güreşlerini aratmayacak şekilde sarılmasına ise sanırım, branşları karıştırdığından ötürü sarı kart vermeden devam etmişti. İlk yarısı bu sonuçla sona eren maçın ikinci yarısında, Sörloth, orta sahadan aldığı top ile direk ceza sahasını düşününce, topla buluştuğu andan itibaren, kendisini durdurmak için  mücadele eden iki rakibi, son çare olarak, Sörloth'a penaltı yapmak zorunda kaldılar. 52. dakikada kazanılan penaltı atışında, Ekuban, kaleci Beto'yu ters köşeye göndererek attığı gol ile, takımını 2-0 öne geçirdi. Bu golden 5 dakika sonra , hakem “Küçük” , Trabzonspor ceza sahasında yaşanan ve her korner atışında yüzlerce kez gördüğümüz bir mücadeleyi ,“Var”ın uyarısı ile seyredip, penaltı noktasını gösterince, Göztepe, Alparslan'ın attığı penaltı golü ile farkı bire indirdi. Skor 2-1 olduktan sonra, Trabzonspor'un üzerine gelen Göztepe, tam Nwakaeme'ye geniş alanlar bırakacak dediğimiz dakikalarda, Hüseyin Hoca, bu oyuncuyu dışarı alınca, sanırım bizim gibi Nwakaeme de şaşırmış olacak ki, bu değişikliğe tepki gösterdi. Zira, Göztepe'nin hocasına da o dakikada “Trabzonspor hangi oyuncuyu oyundan alsın?” deseler, eminim, o da Nwakaeme derdi. Maçın sonlarına doğru baskıyı daha da arttıran Göztepe'nin tüm umutlarını ise, günün başarılı ismi Ekuban kırmış oldu.  Ekuban, 84. dakikada sol kanatta buluştuğu topu, Abdülkadir Ömür'ün önüne, ceza sahasına  mükemmel bir pasla bırakınca, Abdülkadir Ömür,  aynı anda topa hamle yapan Beto ile çarpıştı ve bu pozisyonda, top en son Abdülkadir Ömür'e çarptıktan sonra ağlarla buluşunca, Trabzonspor  3-1 öne geçti ve maçta bu skor ile sona erdi. Trabzonspor, bu önemli galibiyetle, puanını 56'ya yükseltirken, aynı zamanda, bu süreçte kendisine yapılan ilk operasyonu da kazasız atlatmış oldu.

                                                                        ******

Anlaşılan o ki, sırf, lider Trabzonspor diye ligleri tescil etmeyen irade, sanırım operasyona çok erken başlamış. Yalnız, buradan uyarmış olayım. Karşınızda, inanmış bir camia ve takım var. Sonra bu operasyonun altında kalmayın! 

                                                                        ******

Geçen hafta Trabzonspor, UEFA'dan gelen şok bir ceza ile karşı karşıya kaldı. UEFA Kulüpler Finansal Kontrol Kurumu (CFCB) Yargı Komisyonu, Mali kriterlere uyulmadığı gerekçesiyle, Trabzonspor'a 1 yıl Avrupa Kupalarından men cezası verdi. Trabzonspor yönetimi ise, Cas'a itirazda bulunulacağını ve cezanın kesinlikle kaldırılacağına inandıklarını açıkladılar. Ben de, diğer takımlara nazaran, ekonomik anlamda küçülmeye giden ve kadro maliyetini düşürüp, hiç bir futbolcusuna borcu olmayan, FIFA'da hiç bir dosyası kalmayan Trabzonspor'un, bu cezayı haketmediğine ve bu cezanın kaldırılacağına yürekten inanıyorum. Yalnız, bu süreçte beni asıl üzen olay ise, Trabzonspor'un aldığı cezayı yorumlaması için, yerel TV kanallarına çıkarılan  avukatın, şike sürecinde Fenerbahçe'yi savunan avukat olmasıydı. Arkadaşım; Başka avukat mı bulamadınız? Bir de üstüne üstllük bu avukata, “Trabzonspor'dan bu dava için teklif gelse ne dersiniz?” diye soruyorsunuz. Yapmayın...Siz de, Trabzonspor'u şike sürecinde karşılık beklemeden savunmuş ve her platformda Fenerbahçe'nin şike yaptığını  tescil ettirmiş avukatlar varken, daha önce Fenerbahçe'yi şike davasında savunmuş avukatlara yetki veren yönetimler gibi olmayın...