AK Parti Genel Merkezi, 28 Şubat Postmodern Darbesinin yıl dönümü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda düzenlenen toplantıya AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın, AK Parti Akçaabat Belediye Başkan adayı Osman Nuri Ekim, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan katıldı. Trabzon'daki basın açıklamasını AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu okudu.

Aydın; “Bu Yapılan Trabzon’a Kaçıncı İhanet?” Aydın; “Bu Yapılan Trabzon’a Kaçıncı İhanet?”

Mumcu, yaptığı açıklamada 28 Şubat'ın demokrasiye ve insan haklarına kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı. Darbecilerin, "1000 yıl sürecek" yaklaşımı ile savundukları bu karanlık girişimin on yıl bile sürememiş olmasının vesayetçilerin hukuksuzluğunun ve kirli hesaplarının net bir göstergesi olduğunu söyledi.

IMG_4808

Mumcu, 28 Şubat sürecinde yaşananları şu şekilde özetledi:
* İslami kimliğe sahip olan toplumun büyük bir kesimi türlü yollarla kısıtlandı.

* Genç kızlar üniversitelere başörtüleri ile giremedi.
* Katsayı adaletsizliğiyle gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önü kapatıldı.
* Kamu görevlileri eşleri başörtülü olduğu için fişlendi.
* Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları engellendi.

Mumcu, 28 Şubat'ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına "balans ayarı" vermeye çalışanların Aziz Milletimiz tarafından kısa sürede balans ayarına uğradığını da sözlerine ekledi.

Türkiye'ye sözde ayar vermeye kalkan, milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe dönemlerinin, milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği mücadele ile bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldüğünü belirten Mumcu, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla yürüyoruz. 21 yıldır her şartta ve koşulda darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.