AK Parti, 2001 yılında kurulduktan yaklaşık 1 yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2002 genel seçimleri yapıldı. Türkiye’de devrim yaparak 365 vekille tek başına iktidara geldi. Partinin kuruluşunda yer alan Ahmet Metin Genç il başkanlığı görevine getirildi. 

Trabzonlu eski bakan, genel başkanlığa aday oldu Trabzonlu eski bakan, genel başkanlığa aday oldu

2004 yılında Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı yönetiminde kurucu üye ve başkan yardımcısı olarak aktif görevler üstlenen Ergin Aydın’a da Merkez ilçe başkanlığı görevi verildi. 

Tam 20 yıl önceydi.

O dönemde Trabzon teşkilatların güçlenmesinde büyük rol oynayan bu ikili AK Parti Trabzon tarihinde önemli başarılara imza attı. O dönemdeki göstermiş oldukları uyum ve üstün çalışmaları onları hem siyasette hem de bürokraside ileriye taşıdı. Tam 20 yıl sonra kader onları çok sevdikleri şehre hizmet yapmak için yeniden bir araya getirdi. Biri Büyükşehir Belediye başkanlığı diğeri ise Ortahisar Belediye Başkan adaylığı. İkisi de çok çalışkan ve iş çözen iki ikim. Yıllardır bu şehre hizmet etmek için canını dişine taktılar. Belediye başkanlıklarını kazanmaları durumunda Trabzon büyük bir kazanım elde edecek gibi. Ortak akıl ve istişareye çok önem veriyorlar.
52be38a3-a1db-40ae-af1d-a4353170b472