Trabzonspor  ekonomik dar boğazda olduğu için, iki yıldızını satarak gelir elde etmeyi hedefliyor. Yönetim bu transfer  sezonunda çok çok dikkatli ve kılı kırk yararak karar vermeli.

Trabzonspor’un 1milyon(katrilyon) üzeri  borç  gerçeği,  bir çok planı  alt üst ediyor. Bordo Mavili takım için, siyasi bir kesimin olağanüstü gayreti ile giderler kısılmış, futbolcu kadrosunda önemli tasarruflara  gidilmiş olunsa da, bu tedbirler,  dönüşmek için tek başına yeterli olamamıştır ve olmayacaktır da! Trabzonspor yönetimi acilen,  üstelik siyasi desteği  tüm gücü ile arkasında hissederken,  iki üç kalıcı proje üretip,  gelir getirici kaynakları hayat sokabilmelidir. Bunu başka  zaman daha geniş biçimde  tartışmaya açarız. Şimdiki konumuz,  Yusuf ve Abdülkadir! Yönetime ‘satmayın’  diyemiyorum. ‘Satın’ da  diyemiyorum!  Satmayın çünkü; bu takım korunur,üzerine sağlam bir stoper, ön libero ve güçlü bir santrafor takviyesi yapılırsa, şampiyonluk veya şampiyonlar ligi  hayal olmaz. Bir yanım böyle diyor. Çünkü Abdülkadir ve Yusuf , bir binanın kolonları gibidir. Bir binanın  dört kolonundan ikisini kestiğinizde,  binanın çökme ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Bu yüzden, birlikte oynamaya alışık, olağanüstü yeteneklerin takımdan gönderilmesini gönlüm istemez.

Satın çünkü; Trabzonspor inanılmaz şekilde  iflasa sürüklendiği için nefes alması, ya da kişilerin cebinden finanse edilerek  döndürülmesi,  imkansız  gibidir. Takımın ve kulübün önünün iki veya üç yıl, ekonomik açıdan açılabilmesi için, bu oyuncuların satışı elzem gözükmektedir! Fakat, bu iki keskin bıçak arasında şöyle bir muhasebe de yapılmalıdır. Trabzonspor’u destekleyen, yönetimin  attığı her adımı kontrol altında tutan ve ekonomik kaynaklar  sağlayan siyasi  güçle,  çok iyi bir planlama yapılmalıdır. Bu planlamada, bir yıl içerisindeki muhtemel  gelir ve giderler iyi hesap edilip, siyasi ayağa; “Bizi bir yıl daha ekonomik olarak döndürebilir misiniz”  sorusu sorulmalı ve kesin bir cevap alınmalıdır. Eğer  istenilen söz ve destek,  kayıtsız şartsız verilir ise  bu oyuncular  elde tutulmalıdır. En az bir yıl daha,  ikisi de bu takımın şampiyonluk hedefi için kadrosunda barındırılmalıdır. Yok eğer  ekonomik söz,  garanti edilemez ise yine de bana sorarsanız;  her ikisi değil, birisi elden çıkarılıp  oradan elde edilecek yaklaşık 100 milyon lira üzeri gelirle önümüzdeki sezonun planlamasına gidilmelidir. Yani ikisinin birden ve aynı sezon başında gönderilmesi  kanımca  çok mantıklı olmayacaktır.

Yusuf ve Abdülkadir’in yerini dolduracak yerli oyuncu şu anda  yoktur. Yabancı olarak da alacağınız isimlerin,  size nasıl uyum sağlayacağı belli değildir. Kaldı ki o kalitede ucuz oyuncu bulma ihtimaliniz,  çok düşüktür. Evet imkanlar, maddi olanaklar çok ama çok vahim olsa da,  Yusuf ve Abdülkadir ikilisinden en az birini elde tutabilme çabası, politikası  kanımca  daha mantıklı olacaktır. Bir kez daha diyorum. Özellikle Abdülkadir  elde tutulur, hatta ikisi de bekletilir ve sağlam bir stoper, sağlam bir ön libero ve iyi bir golcü transferi yapılırsa, bu takım şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olur.