Yine doğradı hakemler, kabul ama tek şut, tek organize atak gören, duyan var mı?

Rakip mi 10 kişi kaldı biz mi

demeyecek olanımız var mı?

 

Hoca, kendi defansından o kadar tedirgin ki üç adamı aynı anda sahaya sürüp, 3-4-2-1 anlayışını tercih ediyor.

Yani amaç öncelikle gol yememek.

Öyle ki 10 kişi kalan rakibe karşı elindeki tek forvet oyuncuyu maçın sonlarına doğru oyundan alacak kadar beraberliğe inandırmış kendini…

Dikkat ediyorum, bizim ceza sahası bölgemizde rakibi izleme hastalığı var… Müdahale, rakibi ısırma yok ve ters bir topta çok rahat net pozisyonlar veriyoruz ya da çok rahat gol yiyebiliyoruz.

Denizli gibi geçen maç 5 gol yiyen bir takım bile sizi sürekli ısırıyor, gerekirse faulle durduruyor ama sizi kendi yarı sahasında oynatmıyor.  

Defans oyuncularımız ise ayrı bir muamma… Defansı üç oyuncu ile tutan hoca haliyle kanatlardaki kanatsızlara bir çözüm bulamazdı.

Bilhassa Türkmen…

Hüseyin Türkmen, öz güvenini tamamen yitirmiş. Sosyal medya hesaplarının belli ki etkisinde. Çünkü çok ama çok ağır eleştiriliyor. Top ayağına gelince çok tedirgin, sürekli hata yapacağım korkusu taşıyor.

Ligler seyircili oynansa buradaki maçlarda iyice bocalar.

Serkan ve Abdürrahim… Yahu tek bir orta bile yapılamaz mı?

Bunlar bu şehrin evlatları ama bu anlayışla devam etmeleri halinde işleri çok zor…

Oyuna sonradan giren genç oyuncular dâhil hiçbiri ayaklarına kadar gelen fırsatın bilincinde değil. Ya geri pas ya da şuursuz bir hareket…

Gelelim yeni transferlere…

Afobe iyi bir oyuncu… İleride duvar oluyor, topu ayağında tutuyor. İlk maçına göre oldukça göz doldurdu. Baker ise ona göre biraz daha gölgede kaldı.

Geçen seneye göre göbek, kanat ve forvet hattıyla çöken bir takımın toparlanması belli ki zaman alacak…

Görülen o ki ilk on başarı… İnşallah yanılırım ama hem oyuncu kadrosu hem de bu hakemlerle ancak bu kadar olur.

Hocaya pek bir yorum yapmayacağım ama rakip on kişi iken hala daha defansı üç kişi ile tutması ve elindeki tek forveti oyundan alması bile aslında birçok yorumu da kendi içinde barındırıyor.

Üstümüze kumar oynayan ve futbol terörü yaratıp şehri galeyana getirmeyi kendilerine vazife bilenlerle bitirelim yazıyı…

Maçın başında Yumlu’nun Afobe’yi çekmesini görmeyen VAR, ofsayt çizgilerini milimetrik görecek kadar, penaltıyı iptal ettirecek kadar çirkef…

Nwakayeme iki kişiyi arkasına takıp ceza sahası içinde nizami olmayan bir şarjla düşürülünce şarjı nizami sayan Var’dakilere Allah var demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Arkadan yapacağınız müdahalede tek şansınız ayaklarınızı paralel biçimde topa doğru götürmek. En ufak dokunuşunuz bile penaltıya sebebiyet verir ama bu kuralı hakem uygulatır Var, iptal ettirir.

Bilinçli olarak üstümüze oynuyorlar. Bunu yıllardır yapıyorlar ama  VAR ile daha da arsızlaştılar.

Çünkü VAR’ın uygulandığından beri muhasebesine bakın aleyhimize olunca Hakemle,  lehimize olunca VAR ile nasıl doğrandığımızı daha iyi idrak edersiniz.

Öyle ya da böyle…

Ezcümle… İşimiz çok zor…