Önümüzdeki hafta, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında deplasmanda Kopenhag ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bir yandan bu maça yönelik eksik mevkilerine transfer takviyesi için uğraş verirken, bir yandan da Süper Ligin 2. haftasında evinde ağırlayacağı Hatayspor’u yenip, bu sezon kendi taraftarı önünde ilk galibiyetini almanın hesaplarını yapıyordu. Geçen hafta sağ stoperde oynayan Dorukhan’ın yerine Denswill, orta sahada da Abdülkadir’in yerine Doğucan’ı tercih ederek, defansın önünü Siopis ve Doğucan gibi mücadele gücü yüksek iki oyuncu ile maça başlayan Abdullah Hoca, belli ki ilk haftayı bay geçen ve adeta kara kutu olan Hatayspor’un yapacağı bir sürprize karşı maçın başında önlemini almak istemişti. Oyunun ilerleyen dakikalarında bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu, Hatayspor’un oynadığı etkili oyun, adeta doğrular gibiydi. Sahasında bir an önce sonuca gitmek isteyen Trabzonspor’un ise Trezeguet ve Visca ile etkili ataklar geliştirse de, 32. dakikada Cornelius’un sayılmayan golü haricinde sonuca gitmekte zorlandığını söyleyebiliriz. Visca’nın şanssız sakatlığı ise golsüz sona eren ilk yarının en önemli olayıydı diyebiliriz. Önemli bir sakatlık yaşayan Visca’ya geçmiş olsun der, bir an önce sağlığına kavuşup sahalara dönmesini dilerim.

Maçın ikinci yarısına Doğucan’ın yerine Abdülkadir’i oyuna alarak başlayan Abdullah Hoca, bu değişiklikle kontrollü oyundan vazgeçerek riske girip, galip gelme isteğini ortaya koyuyordu. Nitekim, ilk yarıda rakibine pozisyon vermeyen Trabzonspor, ikinci yarıda rakibine boş alan bırakıp pozisyon imkanı verse de, topa daha çok sahip olarak pozisyon zenginliğini eline geçirmesini bildi. Abdülkadir’in 71. dakikada ceza sahası dışarısından attığı enfes gol ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, Djaniny ile skoru artırma şansı yakalasa da, bu pozisyonda Hatayspor kalecisi Erce’ye takılınca skoru değiştiremedi. Oyunun sonlarında topa daha çok hakim olan Trabzonspor, rakibine fırsat vermeyince maç, Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Abdülkadir Ömür, bu maçta attığı gol ile takımına 3 puan kazandırırken, aynı zamanda yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kalacak arkadaşı Visca’ya da bir nebze olsun moral vermiş oldu.

Geçen yıl uzun bir süre hakemlik yapamayan ama TFF yönetiminin değişimi ile bu sezon yeniden görev verilen maçın hakemi Abdülkadir Bitigen maalesef iyi bir hakem değil. Bir çok  pozisyonda yanlış karar vermesi eğer art niyet değilse, pozisyonları süzemiyor demektir. Yani futbolu bilmiyor. Umarım bu sezon bizim maçlarımıza bir daha verilmez.