Trabzonspor’da işlerin karışık olduğunu gözlemlemek hiç de zor olmasa gerek. Bir tek Yusuf Yazıcı’nın gitmesi ile bu takım geçen yıl ki görüntüsünden futbol olarak, bu denli uzak olamaz. Bazıları Ünal Karaman’ı geçtiğimiz yıl göklere çıkarırken, şimdi hoca olamamakla eleştiriyor! Yazık! Ne zaman bu basit ve tutarsız karalamalardan uzak kalıp, gerçeklerden kaçmamayı ve gerçeklerin üzerine gitme erdemini kazanacağız, bilemiyorum.

Trabzonspor’un hem adam, hem kişilik abidesi, hem de başarılı teknik adamı Ünal Karaman’ın basit hatalarına ‘sorumlu Ünal’ damgası vurmak ve basit gerekçelerle işi geçiştirmek, sadece kanı bozuk olan ve kendi çıkarları için perdenin arkasında pusuya yatmış olan sırtlanları güçlendirir. Bilmiş olun istedim. Ünal’ı tartışmayacağım. 16 maçtır yenilmeyen bir takımın hocasını tartışmak, abeste iştigal olur. Sadece bir örnek ile geçeceğim. Efendim, G. Birliği maçında orta sahanın çöktüğünü herkes görmüş de Ünal hoca görememiş! Ulema teknik adamlar… Hepinize alkışlar, süpersiniz! Doğan Erdoğan denilen genç bir çocuktan medet umarak, bu denli insafsız eleştirileri yapan Alex Fergusonlar… Sizi tebrik ediyorum! Trabzonspor formasını, topu topu 30 dakika giyinmiş olan bir çocuğu oyuna almamak, “bu hoca değil” anlamına geliyor öyle mi? A. Kadir’i, Ekuban’ı, Ünal sakatladı dimi! Yusuf’u, Ünal sattırdı! Hugo’yu da o göndertti, değil mi? Orta alanda Doğan değil; alternatifler Yusuf, A. Kadir, Onazi ve Ekuban’dı da; Ünal oynatmadı değil mi? Çok ayıp çok! Bakın size tek bir şey diyeyim. Hugo’yu, Ünal hoca tutmak istedi. Hugo, Trabzonspor’a 1.2milyon Euro paraya kadar indirim de yaptı! Lakin birileri, Hugo’yu bilerek sattırdı! Çünkü yeni oyuncu alarak, o transferden ceplere para dağılımı yapılacaktı! Anlayacağınız; hesap Trabzonspor değil, birilerinin cebi oldu! Bilgi sahibi olmadan, sadece saha içine bakarak yorum yapanlar! Bilin ki sadece Trabzonspor’a zarar veriyor, sırtlanları güçlendiriyorsunuz. Susmanız bile bu kulübe fayda sağlar. Bilin istedim.

Xxx

Hadi gözünüz aydın. Bir iki maça göre Ünal hoca istifa edebilir. Hocanın rahatsız olduğunu biliyorum. Çok ayrıntıya girmeyeceğim. Sadece Trabzonspor’u ayağa kaldıran sayın Berat Albayrak bakanımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Sayın bakanım; yüreğiniz Trabzon ve Trabzonspor sevgisi ile atıyor. Yaptıklarınız, unutulmayacak büyük işlerdir. Fakat bu işler tamamlanmamıştır. Dün sıkışıp kalan, parasızlıktan çaresiz kaldıkları için size sarılanların, bugün(borçlar ertelendi) kendi başlarına buyruk hareket etmelerine müsaade etmeyiniz. Ne olur, şu taraftarı ve bu milyonları düşünün! Yönetimden üç ismi, lütfen istifa ettirin. Yönetim dışından eski yönetici sıfatlı iki sırtlanı, kulüp kapısına yanaştırmayınız. Ahmet Ağaoğlu’nu, silkeleyiniz. Çünkü Trabzonspor’da paralar, başka ceplere akıyor. Emeklerinize yazık oluyor. Bu taraftara, Trabzon’a yazık oluyor. Transferi yöneten bu isimler, izleme komitesini de kendileri oluşturdukları için istediği gibi yönlendirip, sahte rapor yazdırabiliyor! Şu takımda; Yusuf ve Rodallega’yı tutup, iyi bir stoper ve iyi bir ön libero ile şampiyon olunabilecekken, 17 futbolcu alınması gibi bir saçmalığın sebebini,  gördüğünüzü düşünmek istiyorum! Sayın bakanım, Trabzonspor hususunda size yanlış bilgi aktaranları da etrafınızdan uzaklaştırınız. Lütfen Burak ve Onur için yapılan radikal hamleyi, yönetim üzerinde yapın. Gerekli bilgileri istemeniz halinde tarafınıza aktarmaya hazırım.

Ve tüm okurlarıma son sözüm…

“Trabzonspor düşmanı” yaftası vurmak için, eğer bir yerlere sataşmak istiyorsanız; ne medya, ne İstanbul takımlarına yakıştırma yapmayın. “Hizmet için geldik” diyen yönetimlerde görev alan ve kendi çıkarları için koşan yöneticiler, bilin ki en büyük düşmandır! Maalesef ki bunlar,  azımsanmayacak kadar çok bir orana sahiptir. Bu kulübün başarılarının daimi olması için de; bilinçli bir taraftar kitlesi, dört tane Allah korkusunu içinde yaşayıp, yüzde 51 futbol bilen yöneticiye ihtiyaç vardır.