Milli arada eksiklerimi kapatırım diye düşünürken, hiç beklemediği 3 önemli sakatlık şoku ile sarsılan ve Abdülkadir Ömür, Ekuban ve Yusuf gibi önemli oyuncularından mahrum olarak Süper Lig Cemil Usta sezonunun 4. haftasında, sahasında Gençlerbirliği karşısına çıkan Trabzonspor, baskılı başladığı maçın 17. dakikasında, Pereira’nın sağ kanattan yaptığı ortayı, Novak kafa ile tamamlayınca 1-0 öne geçti.

İlk yarının uzatma dakikalarında ise Kaptan Sosa’nın artık gelenekselleşen top kayıplarından birinde, Gençlerbirliği Stancu’nun attığı gol ile beraberliği yakaladı ve maçın ilk yarısı bu sonuçla sona erdi.

Maçın 2. yarısının 57. dakikasında Nwakaeme’nin düşürülmesi ile kazanılan penaltı atışını Sörloth gole çevirince, Trabzonspor 2-1 öne geçti. Öne geçtikten sonra 3-4 kez kaleci ile karşı karşıya pozisyonlar yakalayan ama bunları değerlendiremeyen Trabzonspor, 84.dakikada hakem Mete Kalkavan’ın, Sturridge’nin düşürülmesine faul vermeyerek yarattığı pozisyonda, Sessegnon’un golüne engel olamayınca maç 2-2 sona erdi ve Trabzonspor evinde 2 önemli puan kaybetmiş oldu.

Trabzonspor, geçen sezon Ankaragücü deplasmanında 2-1 öndeyken, yarattığı faul ile Trabzonspor’un 2 puanını çalan Mete Kalkavan, bugün de yine Trabzonspor 2-1 öndeyken bu sefer çalmadığı faul ile Trabzonspor’un iki puanını daha çalmış oldu. Bu pozisyonda Var’a bile gitmeyen Mete Kalkavan’ın bu cesareti nereden aldığını merak ediyordum ki, sonradan aklıma hakem Ümit Öztürk geldi.

Trabzonspor’u geçen yıl göz göre göre doğrayan bu hakem, bugün halen düdük çalabiliyorsa, Mete Kalkavan neden rahat olmasın ki. Trabzonspor yönetimi şunu anlamalı, isterseniz Barcelona takımına Trabzonspor forması giydirin, sonuçlar değişmez. Türk Futbolu’nun üzerine çöken çete ile fotoğraf çektirmek yerine, her zeminde mücadele edilmezse, hakemlerin bu adaletsiz ve arsız yönetimleri ilelebet devam eder. Adalet için mücadele şart...