Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, ülke gündemine oturan ve dün akşam saatlerinden bu yana bir numaralı gündem konusu haline gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı eleştirilere verdiği tepkiyi eleştirdi. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Oktay Saral, Özdağ'ın düello çağrısını "mektep çocuklarına" benzeterek verdiği tepkinin çocukça olduğunu ifade etti. #SeninleyizSoylu etiketiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek veren Oktay Saral, Ümit Özdağ'a, AYM'nin; "Siyaset adamı ağır eleştiriye tahammül göstermelidir" kararına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'ın mesajları şu şekilde;

"Hakkında yapılan eleştiriye tahammülsüzlükle ilk mektep çocukları gibi İçişleri Bakanı'nı düelloya davet edip, kavga için Bakanlığın önüne giden Ümit Özdağ, kurumsal kimliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini yok saymıştır.

Bu noktada Sayın Özdağ'a AYM'nin; "Siyaset adamı ağır eleştiriye tahammül göstermelidir." Kararının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatmak isterim. #SeninleyizSoylu"